Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija težave s srčkom pa komui 19 sem star:(

težave s srčkom pa komui 19 sem star:(

imam že od včeraj ter danes še vedno neprestanoma nekoliko povišan utrip,počutim se kot da bi me bilo česa strah in mi zarad tega hitreje dela v srcu,pokašlujem,lovim sapo itd… drugače sem prebolel astmo od 12-14 leta,včeri sem bral na vašem forumu,da je to lahko pojav pri čisto zdravem srcu,da ima povišan utrip,da kao preobčutljivo reagira na živčne dražljaje,

vsake par minut sem močno zajel sapo in izdihnil da je bilo za nekaj časa bolje(minuto,dve) vedno ko sem močno vdihnil sem se zbal:aha sedaj me bo pa močno stisnilo pr srcu,v prsih me ni nič bolelo ampak kot nekak tesnoben filing da sem se potem skoz praskal po levem prsu ter bil nemiren in moral globje dihati itd.. se mi je že zgodilo dostikrat da sem za kratek čas imel male bolečine v prsih in če sem takrat na hitro globoko vdihnil me je še bolj zabolelo,ampak to samo za kratek čas,ta problem od danes pa že celi dan traja,aja pa še pokašljeval sem skoz zarad tega

pa če se kdaj malo bolj napijem(kar je zelo redko) tudi opazim da mi celo noč hitro srce bije??

Vzrokov za pospešeno bitje srca je nešteto. Najbolj pogosti vzroki so naslednji: povečano delovanje ščitnice, zvišana telesna temperatura, zvišana temperatura prostora, fizično delo, slabokrvnost, živčna napetost. Zaradi podobnih vzrokov nastopajo tudi neredni utripi, občutki, da ne moremo vdihniti ali izdihniti zadosti zraka, itd.

Opravite pri vašem zdravniku pregled srca in če bo ugotovil, da je vse skupaj posledica živčnih napetosti, se boste zanesljivo rešili težav z redno aerobno vadbo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

upam da bo vse vredu,šel sem na ekg,kjer so mi rekli da naj ne bi bilo nič organsko narobe,ko so mi delali test sem čutil kako mi je srce ful močneje začelo biti,ker sem bil živčen zaradi vseh tistih kablov,ali je možno da bi zaradi tega moja osebna zdravnica izvide napačno razlagala?

Hodim v fitnes skoraj 2 leti res pa je da sem prej samo uteži dvigoval in sem šele ta ponedeljek začel s kardio vadbo,ker bi rad shujšal,saj imam 180 cm in 102 kg.
Ali je možno,da sem v ponedeljek ko sem tekel na steperju začel premočno za srce in sem ga kaj “pokvaril” tekel sem 15 min zadnjih 5 malo bolj intenzivno v torek zjutraj so se pa pojavili ti čudni občutki v prsih itd..

zdravnica mi je namerila previsok krvni tlak nekje 155/105,a ima to tud kakšno povezavo,rad bi šel v fitnes,delal aerobne in shujšal vendar me po pravici povedano skrbi da me bo kaj zagrabilo ko bom kolesaril??

Mogoče je pa res samo psihična zadeva,ker sem po naravi bolj živčen človek??

kaj pa ultrazvok srca,ali je potreben,zdravnica mi je rekla da šćitnica ni povečana,hvala za pomoč,lp jure drugače naj bi bil pulz ene 80/min in so rekli da je OK,samo opažam pa da še vedno če se naprezam(služba recimo ko težko paleto potegnem) začnem pokašljevati

Navedli ste več težav, vendar nobene take, ki bi zanesljivo kazala na organsko bolezen srca.

Tudi treniran športnik lahko dobi neprijetne občutke pri srcu več ur po obremenitvi, če prekorači stopnjo treniranosti.

Podpiramo pregled pri kardiologu le pri ljudeh, starih nad 40 let, ki bi radi začeli z redno aerobno vadbo.

Zelo podpiram vašo mamo, da bi shujšali. S hujšanjem boste zmanjšali obremenitev srca in boste dosegli nižji krvni tlak. Mislim, da ni zadržka za katerokoli vrsto obremenitev, ki bi jo radi opravljali: steper, tek, kardio vadba, itd. Morda ni dvigovanje uteži za vas najbolj primerna oblika športne dejavnosti. V programu hujšanja ne zanemarite pomena količine hrane, ki jo smete dnevno zaužiti.

Ne vem, če boste zadovoljivo hujšali samo s povečano telesno dejavnostjo.

Lep pozdrav!

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

SPOŠTOVANI!
PRED 6 LETI SEM PREŽIVEL SRČNI INFARKT. (VSTAVILI SO MI MREŽICO ZARADI ZOŽITVE ŽILE) PRED NOVIM LETOM SEM IMEL ZOPET NAPAD IN OD TAKRAT SE KAR NAPREJ POJAVLJAJO. IMAM SPREY ZA POD JEZIK. DAL SEM VSE PREISKAVE PRI KARDIOLOGU IN IZVID JE BP. ALI JE MOŽNO, DA SO TI NAPADI POVEZANI Z ŽELODCEM, KAR MI JE REKLA MOJA ZDRAVNICA.VELIKO PIJEM, PREDVSEM RADENSKO, ALI JE MOŽNO DA BI TUDI TO KAJ VPLIVALO?
NAPADI SO PREDVSEM V MIROVANJU,BOLEČINA V PRSIH IN V LEVO ROKO.KO POŠPRICAM POD JEZK NITROGL. BOLEČINA MINE.STAR SEM 58 LET. KAJ MI SVETUJETE?

LEP POZDRAV IN HVALA.

Ne izključujem možnosti, da vam želodec povzroča nekaj težav vendar se mnogo bolj nagibam k mnenju, da imate napade bolečin, ki izvirajo iz srca.

Preboleli ste srčni infarkt in proti bolečinam vam zelo pomaga spray (Nitrolingual?). Prosite zdravnico, da vam predpiše zdravila proti želodčnim bolečinam in boste lahko kmalu ugotovili katero zdravilo vam bolj pomaga.

Mineralna voda Radenska ima šibko delovanje proti želodčnim bolečinam. Bolj učinkovita je mineralna voda Donat iz Rogaške Slatine.

Lep pozdrav!

New Report

Close