Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave s sinusi

težave s sinusi

spoštovani!

stara sem 32 let in do lani oktobra nisem imela kakšnih večjih težav, razen občasnih prehladov, zabit nos. že nekaj časa sem opažala nekakšno tiščanje nad očmi in v čelu, ne ravno glavobol, ampak nisem temu posvečala pozornosti. nato pa sem kakšne 3 tedne izkašljevala gnoj, ampak brez kake prisotne bolezni. niti nisem imela zelo zabitega nosu, malo, ampak sem ves čas čutila, kako mi tista sluz iz nosa teče po grlu in sem kar naprej “hrkala”, da sem si jo spravila ven skozi usta. šlo je za velike količine gnojnega izcedka. nato se je vse skupaj umirilo, prisotno je bilo samo tisto tiščanje v čelu in nad očmi. nato pa so se na začetku februarja letos te bolečine v čelu okrepile in bolel me je nos, vse tja do ušes in v čelu do senc. kot nekakšen hud pritisk, začelo mi je liti iz nosu, nato pa je nahod kar izginil. spet mi je začela sluz namesto čez nos teči po grlu in spet sem izkašljala ogromne količine gnoja, ves čas sem imela v ustih okus po gnoju, hude bolečine v čelu. to je trajalo kake 2 tedna, preden sem šla k zdravnici. dobila sem amoksiklav, a sem po treh tabletah dobila drisko in bolečine v trebuhu, zato sem jih nehala jemati. čez kake 4 dni sem nato dobila cedax, 5 tablet. stanje se je izboljšalo, ampak sem čutila, da še ni čisto vredu. čez kak teden, 10 dni, se mi je spet vse zabilo, zopet bolečine v čelu, začela sem takoj jemati sinupret in lekadol, pa je bilo po tednu dni spet kar ok. sedaj pa zopet isto, nekaj dni bolečine oziroma stiskanje v čelu, v sencah, in že čutim v ustih gno,j tudi čez usta ga že izkašljujem. počutim se kot da mi bo razneso glavo, kot da bi bila zelo nahodna, a čez nos mi ne gre nič ven. velikokrat mi je tudi samo vroče v obraz.
zanima me ali je to vse povezano s sinusi, kako naj si pomagam, ali je lahko to tudi od kakšne alergije? opazila sem tudi, da ko je zunaj hud veter in me napiha, se stanje poslabša.lepo prosim za nasvete.
hvala in lep pozdrav!

Sopštovani!

Najveretneje nekaj ni v redu predvsem v nosu in možno je, da posredno tudi v sinusih (zvit nosni pretin, zadebeljena sluznica zaradi alergije ali druge kronične draži…). Možno je tudi prepih in posledična refleksna oteklina v nosu. Priporočam pregled pri ORL, morda globinsko slikanje po pregledu, da bi videli kaj je natančno narobe.

LP IB.

New Report

Close