Težave s črevesjem
Lepo pozdravljeni!
Ne vem kje bi začela. Že več let imam težave z občutno prekomernim zrakom v črevesju. Kadar sem mirna, imam trebuh raven, nobenih težav, ko pa sem pod stresom, se mi trebuh napne v izjemne razsežnosti in je zelo boleč. To se dogaja, ker imam v sebi toliko zraka, ves ta čas pa sem kje med ljudmi, kjer seveda ne morem zraka izpuščati. To je potem tako recimo več dni. In potem spet vse znova. pred tem, ko se stres začenja, imam drisko, v času napetega trebuha pa se mi zadnjik dobesedno zapre (mogoče ker v tem času vse tako zadržujem), je pa potem vseeno tekoče blato, če mi uspe… Črevesje se tudi precej glasno oglaša, predvsem pa je tu še ena, večja težava. V levem predelu od popka, malce niže, me takrat precej boli, najhujša bolečina pa se prestavi na levi jajčnik. Če laično opišem, se mi zdi kot, da se tisti del črevesja zelo napne in pritisne na jajčnik, bolečina je kot velik oster nož.
vse to me tako zdravstveno kot družbeno zelo omejuje.
Na UZ se nič ne vidi, na celiakijo (oz. na eno bakterijo, kjer je tisti dihalni test) sem negativna. Ginekologinja je ob splošnem gin. pregledu že pred letom dni opazila, da imam zelo razdražljivo črevesje. Imam tudi hemoroide. Zdravil nimam za črevesje nobenih. Zaradi dermatoloških razlogov jemljem Aldactone, sicer pa proti stresu trenutno Dominor (občasno doživljam precej hude panične napade). eden izmed zelo hudih takih napadov sem doživela ob gastroskopiji. Pred leti sem jo enkrat že imela, sedaj je to nemogoče. Vem, ljudje smo pač različni, žal je jaz nisem sposobna opraviti s tistim šlaufom – če bi bilo kakorkoli drugače, bi šlo.
Kaj bi te moje težave bile in kako se naj zdravim? Kaj mi priporočate? Stara sem 28 let.
Najlepša hvala za vaš odgovor!