Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Težave pri hranjenju

Težave pri hranjenju

Pozdravljeni.

Imam 6tednov starega dojenčka. Zadnje 3tedne imamo težave s hranjenjem. Po nekaj požirkih se začne krčevit jok, obračanje stran od dojke/flaške, hkrati pa panično ponovno iskanje in takoj ko zgrabi in povleče je zopet jok.. začaran krog, ki se večkrat konča tako, da popije zelo malo. Ko opazim, da so pleničke manj polulane se potem še ekstra trudim,da več popije ampak včasih je to resnično mučenje za mene in dojenčka. Na koncu se pomiri edino z dudo in nošenjem. Pred dvemi tedni pa so se pojavile še nove težave: zabit nosek(ko čistim z babyvacom je vedno prozorna sluz z belimi lisami-mleko?), občasno pokašljevanje, hropenje,ki se v veliki večini primerov neha ko pogoltne slino, pogosto siljenje na bruhanje, največkrat med spanjem. Bruha zelo redko, ponavadi samo pljune ven nekaj kar izgleda kot spenjena slina. Večkrat se zbudi zahripan, kar včasih mine po parih urah, včasih pa po enem dnevu. Večinoma časa izraža nezadovoljtvo, vidi se, da mu nekaj ne paše/ga boli. V začetku je polival po vsakem obroku, večkrat tudi čez nos, zato sumim da so bele lise med smrkljem mleko. Sedaj polije le redko in še to majhne količine. V posvetovalnici je bilo rečeno, da je jok med hranjenjem zaradi krčev. Sedaj pa to siljenje na bruhanje..je to tudi lahko od krčev? Naslednjič imava posvetovalnico čez dva tedna, pediater pa je trenutno na dopustu, zato za mnenje sprašujem vas.

Hvala za vaš čas.

Zelo verjetno gre za refluks, brez izrazitega polivanja. Dvigovanje kisle vsebine iz želodca lahko povzroči tudi zamašen nos (poškodba sluznice zgornjih dihal) in občasen kašelj. Kreganje pred začetkom hranjenja nakazuje bolečine, ki so posledica vnetja sluznice požiralnika. Verjetno bi bilo dobro poskusiti AR formulo, morda pa tudi zdravljenje z zdravili.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close