Pozdravljeni,
Star sem 33 let. Pred 10 dnevi sem najbrž zbolel za neko virozo, saj sem imel prebavne motnje, predvsem driska, cca 2 dni. Po tem se mi je začelo vse skupaj prestavljati na želodec, ki me je tiščal tudi če nisem nič pojedel, in me je večkrat sililo na bruhanje. Če sem imel kaj v želodcu je seveda šlo ven, včasih pa me je samo napenjalo, vendar nič ni prišlo ven. Obiskal sem osebnega zdravnika, ki pa je sumil zgolj na virozo in me tudi opozoril, da take viroze lahko trajajo 14 dni. Zadeva se je po parih dneh nekoliko umirila, lahko bi rekel da sem dva dni precej dober, nato pa so se težave zopet začele pojavljati. Blato sicer odvajam nekoliko pogosteje (max 5 na dan) v manjših količinah, vendar nikoli vodeno. Včasih je blato malo stanjšano, včasih tudi mehkejše, nekoliko svetlješe barve. V želodcu imam pogost občutek napihnjenosti. Pijem lahko samo v manjših količinah, recimo 1 deci na enkrat je maksimum, sem pa pogosto žejen. Občutek imam kot da se ne morem odžejati, saj pijem po malo. Tudi na jeziku se mi to kaže, ki je seveda bolj bel. Pogosto se mi spahuje, oz. imam željo da bi spravil zrak ven iz želodca – pri tem si pomagam z radensko. Jem že vseh 10 dni bolj malo, tako da sem izgubil približno 3-4 kilograme. Zdaj za vikend, sem vsako jutro vzel nolpazo, in imam občut4k da mi to zadeve nekoliko olajša. Če se pritisnem na želodec, občutim zelo rahlo malo pekočo bolečino.
Zavedam se, da še ni 14 dni mimo, vendar me vseeno skrbi, da bi bilo kaj drugega kot navadna viroza. Prosim za mnenje, kako ukrepati naprej – se naročim na nov pregled k zdravniku, ali počakam še nekaj časa? Moram rečt, da sem od teh težav že malo psihično utrujen, saj bi se rad nazaj posvetil družini, vendar me te težave precej omejujejo.
Že v naprej hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovni,
Zagotovo je vaš zdravnik prva oseba s katero se morate naprej pogovorit. Težave so očitno akutne in je za pričakovat, da se bojo umirile vendar se ob tem lahko predpiše neka simptomatska terapija ali se določijo kontrole v primeru, da težave vztrajajo.
Lp