Najdi forum

težave

Lep pozdrav!

Že leto in pol imam težave s kislino v želodcu. Praktično po vsaki jedi (dve uri) se pojavi spahovanje in pekoča kislina. Naredil sem že gastroskopijo, a zdravnik ni ugotovil drugega kot izredno močno kislino (ph1). Kasneje, čez kake pol leta sem delal krvne teste za Helico Bacter Pylory in testi so bili pozitivni. Naredli sem tabletno kuro z antibiotiki, a so se tezave ponovile. Za tem sem zopet opravil kuro z antibiotiki (tokrat dvojno) in tezave so se spet ponovile. Skozi ves cas pa me spremljajo pekoce bolecine v trebuhu (okrog popka), kadar podrgnem z roko po kozi in obenem v poziralniku (tudi kadar me ne pece kislina). Zdravniki ne vedo povedati, kaj bi to bilo. Tezave imam tudi z napenjanjem in bolecinami v crevesju (a ne tako pogoste kot kislina).
Pred priblizno petimi leti sem bil na alergijskih testih in poleg drugih stvari so ugotovili alergije na psenicno moko, jajca, lecitin. Enake teste sem opravil nedavno, a teh znakov tokrat niso odkrili.

Zanima me, ali je kislina oz. bakterije lahko povezana z alergijami. Kako bi lahko se enkrat ugotovil, ali sem zares alergicen na gluten oz. druge substance v hrani.
Mogoce obstaja zdravnik, ki bi mi svetoval glede prave prehrane. Pogosto slisim, jej kar ti ustreza, a verjemite mi, da sem poizkusil prakticno vse, in mi nobena hrana zares ne ustreza. Kislino imam tudi ko popijem vodo.

Hvala za nasvet!

Spoštovani!

Vsi dejavniki, ki ste jih navedli vsekakor držijo, vendar je možno tudi, da vam sprožanje kisline pospešuje psihična napetost. Poskusite ob terapiji za želodec (Rupurut, Ranital, Ultop) vzeti še anksiolitik (Helex, Xanax, Lexaurin), o tem pa se vsekakor prej posvetujte s svojim lečečim zdravnikom. Za alergijo na gluten pa so predvsem značilne driske, hujšanje in s časoma tudi slabokrvnost.

Lep pozdrav!
Sem 19 letno dekle, visoko 172cm in imam le 45kg. Že celo življenje sem pretirano suha in zelo rada bi se zredila, vendar do sedaj brez uspeha. Jem vse, moja prehrana je zelo raznolika. Imam po 3 obroke na dan, včasih več, ali manj, pač takrat kadar sem lačna in kadar mi paše. Tudi kadim že 2 leti, vendar dvomim, da je to vzrok, saj me te težave spremljajo že celo življenje. Tudi moja konstrukcija okostja je veliko presuha.
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem za vaš odgovor in pomoč.
Lp Irena

Spoštovani!

Verjetno ste gracilne konstitucije, to pomeni, da so kosti tanke, na suhost oziroma debelost namreč vpliva več faktorjev: od dednih, konstitucijskih, presnovnih itd. Če je res, kar pravite, da jeste ustrezne količine hrane, potem bi na vašem mestu najprej obiskala svojega zdravnika, da bi ta opravil nekaj osnovnih preiskav (ščitnica, izraba hrane, bazalni metabolizem itd.), kaditi bi pa na vašem mestu prenehala takoj, ne glede na postavo. Kajenje je razvada, ki vas lahko stane življenje čez 20 do 30 let! Nehajte zdaj! Sicer pa si privoščite kalorične dodatke v obliki medu, muslijev, sadnih in polnomastnih jogurtov, sadje v neomejenih količinah (tudi banane in grozdje ter fige), sirov, tudi sladice, vendar se izogibajte prevelikim količinam čokolade, da ne boste dobili mozoljev. Poskrbite, da boste dovolj spali in ne ponočujte.

New Report

Close