težave
Približno eno leto sem jemala antidepresive in ker ni bilo željenega učinka, sem se odločila da obiščem psihiatra. Povedala sem mu svoje težave. Spraševal me ni kaj dosti, predlagal mi je le naj povečam dozo iz ene na dve tableti dnevno, in naj se ponovno vpišem v šolo, ker sem mu povedala da sem prekinila šolanje. Moram reči, da sem bila razočarana nad odzivom psihiatra, pričakovala sem malo več. Mislila sem da bo hotel malo več zvedeti o mojem življenju, življenjskih navadah da bi lažje poiskal vzrok mojih težav, mi predlagal kakšno terapijo poleg tablet, kakšno spremembo življenjskih navad, kako si lahko smama pomagam,karkoli, ne pa da mi predlaga nadaljevanje šolanja, to itak že sama vem, da bi bilo pametno. Naročil me je ponovno čes en mesec vendar nisem šla ker sem za prvi obisk, ki je trajal le 20 minut odšetela 10 tisoč.
Z antidepresivi sem postopoma prenehala že pred dvemi meseci ker je bilo stanje boljše. Moram povedati da nisem imela nikakršnih odtegnitvenih učinkov, vendar pa sedaj zopet opažam neke simptome depresije. Prosim svetujte mi kam se naj obrnem.
Spoštovana Irena,
pri nekaterih ljudeh se depresivna simtomatika tako pogosto vrača, da prava prekinitrev zdravljenja z antidepresivi praktično ni možna.Potrebovali bi še psihotrepevtski tretman, najbolje v skupini.Vrhunska ustanova za tovrstno terapijo je psihoterapevtski oddelek na Kliničnem odelku za mentalno zdravje na Zaloški 29 v Ljubljani.