Najdi forum

Živjo!

Sem 18 letna punca, zdravljena shizofrenije! Nekaj mesecev je bilo vse lepo in prav zdaj pa………..
Starši se ločujejo (normalna stvar ), ampak vsega sem jaz kriva! Vso življenje že govorita, da se bosta ločla ampak zdaj gre zares! Oče mi je sam povedal, sa sem jaz gglavni vzrok za to! Zmeraj smmo se doma kregali zaradi mene, pol so me dobili z marihuano (zdaj poteka sodišče), za očeta sem dotalna zguba! Ko sem bila na zdravljenju so se zaradi mene full kregali!
Polnokrat sem delala samomore, nonstop neuspešni AMPAK ZARADI TEGA JE BILA VSE KRIVA MOJA MATI!
Lani sem začela novo šolsko leto, vse ocene odlično, eno konferenco sem zdržala, pol pa sem se izpisala! Letos sem začela delati izpite, januarja sem naredila 3 od takrat pa še nobenega! Oče je vse krivil mamo, da je ona kriva! Zdaj se vsi znašajo na mene, da sem jim uničla življenje, da sem kriva da se bosta ločla, da imam negativen vpliv na brateca,……
Imam fanta ki sva 2 leti skupaj a sva 2 meseca preden sem šla na zdravljenje končala, ko sem bila na zdravljenju so mi vse kolegice in kolegi obrnili hrbet! Začela sva na novo in od takrat sva po en teden skupaj par dni narazen,…..ne prenesem ga on pa sili v mene! Eni govorijo, da me izkorišča za denar in sex! V našem mestu ima tak vpliv, da se me vsi izogibajo, samo slabo govorijo o meni, v glavnem ne morem imeti nobene prijateljice, ker itak že ve vse o meni!
V naše mestu se ena novica ražširi, hitreje kot sem jo uspela povedati! Full ljudi raziskuje o moji bolezni in mi pol tučejo po psihi in delajo točno to kar nebi smeli!
Še lastnim sorodnikom ne morem nič povedat, ker se norčujejo in naprej vse povejo!
Psihiatra trenutno nimam, hodim pa k enemu pedagogu na razgovore, pri psihiatru pa sem naročena!
Na kogarkoli se obrnem mi obrne hrbet ali iz tega pove nekaj slabega naprej!

SEM V TAKIH BADIH DA NE VEM KAJ NAJ NAREDIM, KOT DA NIMAM REŠITVE IN NAREDIM SAMOMOR! AMPAK TO NI REŠITEV! A bi mogoče bila, da bi me oče poslušal?!?

Kaj naj naredim?

lp

P.S. hvala za odgovor

Spoštovana Loli,
mnogo je deklet, ki jih očetje nočejo poslušati, pa zato ne govorijo o samomoru.Pomembno je, da vas poslušajo ljudje okolje, pri katerih se boste dokazali tako z kolegialnim odnosom, kot z uspešnostjo, za druge pa se ne menite.Dosegli ste zavidljiv nivo duševnega zdravja, zdaj ga bo treba le še vzdrževati in preprečiti ponovne zdrse, za to potrebujete psihiatra.Ko boste dosegli skladnost s seboj in okoljem, si boste lahko izbrali fanta, ki vas bo vreden.

New Report

Close