Najdi forum

tezave

Imam sina starega 10 let. Ko je bil star 3 leta je bil na operaciji zrelnice. Tezave se vedno niso izginile. Ima nenehno zanasen nos (polno sluzi) in iz uses mu tece rumena tekocina podobna smoli tako da mu vsak dan cistim usesa. Diha tudi skozi usta in precej se slini. Bolecin nima nobenih in tudi zdrav je. Se ni Imel nobene angine samo kaksne nanjse prehlade. Kaj bi to lahko bilo. Hvala za odgovor.

Spoštovani,

Vaš sin ima kljub odstranitvi žrelnice pred 7 leti še vedno zamašen nos in diha z odprtimi usti, se slini.

Verjetno gre za povečana mandlja – svetujem delno ali popolno odstranitev mandljev ter hkrati tudi odstranitev morebitnih ostankov žrelnice. Sluz v nosu lahko zastaja zaradi ponovno povečane žrelnice ali zaradi vnetja sluznice nosu in sinusov (npr alergije). Za operacijo se dogovorite pri ORL specialistu. V primeru, da mandlja nista povečana in gre le za ostanek žrelnice ali vnetje sluznice nosu in sinusov, pa bi najprej poskusili 2-3 mesece z nosnim kortikosteroidom 1x dnevno.

Rumena smola v sluhovodih je najverjetneje ušesno maslo (cerumen). ORL specialist bo ob pregledu ocenil tudi bobniča.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close