Najdi forum

Spoštovani.

Naredila bom kratek povzetek samo bistvenih podatkov. Sicer ste mi že odgovarjali v tem mesecu. Hvala za to.

Stara sem 44, imela sem izvenciklično krvavitev, ki je bila izredno močna,  zato sem dobila Dabroston. Jemala sem ga 14 dni. Do nedelje 16.6. Nato sem dobila krvavitev po 4ih dneh od prenehanja jemanja, ki je bila blaga, vendar neurejena. Trajala je 5 dni, s tem da 4  dan krvavitve ni bilo več in se je znova pojavila dokaj močna 5  dan, to je isti dan, kot je bil vstavljen MV Mirena. Sam poseg je bil izredno boleč, res nisem pričakovala takih bolečin. Po 3 dneh so bolečine pojenjale, krvavitev tudi.   Občasno se je v vseh teh dneh pojavil občutek- ne bolečina,  kot med menstruacijo.

Večinoma sem precej počivala, z namenom, da ne bi sama kakorkoli premaknila MV. Tudi telovadila nisem, s spolnim odnosom sem počakala do včeraj. ( v navodilih sicer piše sicer 24 ur). Po spolnem odnosu se je čez nekaj ur pojavila krvavitev. Spolni odnos je bil zvečer,  krvavitev skoraj neopazna – samo nitka krvi zjutraj in sedaj ob 16ih  prozorno rdeča, v tem trenutku svetlo rjava, blaga. Med in takoj po odnosu nisem zaznala krvavitve.

Torej večna dilema – kdaj k zdravniku? Najbrž, če bi sedaj močneje zakrvavela? Ali niti ni potrebe?

Bolečin nekih posebnih nimam, če že bi jih ocenila z 1 od 10.

Med obema nosečnostima sem imela težave s pritiskom navzdol, tudi po vstavitvi Mirene sem imela 3 dni te težave.

Moje naslednje vprašanje pa je – UZ so mi v tem obdobju meseca pa pol opravljali 4x, nihče ni omenil, da bi imela kak miom, karcinom, … pač maternica je bila ok, jajčnika tudi. Jeb pa res, da sem vedno ob opravljanju UZja krvavela. Mireno je zdravnica preverila z UZ. Ali je možno,  da so zaradi krvavitve v maternici spregledali kak miom, pač da je kri zakrila površino? Ali je ob tako neurejene ciklusu Mirena rešitev? Bom kljub Mireni lahko dobivala vmesne krvavitve? Med jemanjem Dabrostona krvavitev ni bilo.

Menstruacije še ne bi smela dobiti. Sicer jo dobivam na 25 dni.

Nekaj dni sem bila res zadovoljna z Mireno. Nič krvavitve, nič bolečine… no sedaj zopet težave.

K ginekologu sem naročena 5.8. Saj… brez problema počakam, če zadeva ni nevarna.

Ali se lahko po vstavitvi Mirene normalno ukvarjam s športom vseh vrst, tudi recimo trebušnjaki,  plezanje, kolesarjenje… plavanje…

Najraje bi prišla na pregled kar k vam samoplačniško,  če se ne čaka predolgo.

Hvala za vaš čas in mnenje.

 

Spoštovani,

Krvavitve, ki ste jih imeli pred vstavitvijo Mirene ne gre mešati s krvavitvami, ki se utegnejo pojavljati ob Mireni, vsaj nekaj mesecev po vstavitvi mogoče. Vseeno je Mirena verjetno ustrezna rešitev, ker preprečuje nenadzorovano odebeljevanje maternične sluznice, ki je lahko problem. Z MV lahko počnete prav vse kar ste počeli brez MV. Zaradi tega ne bo niti več krvavitev niti vam MV zaradi tega ne more ne izpasti niti premakniti. Kontrolni obisk avgusta pri osebnem ginekologu bo povsem v redu in menim, da pri meni za enkrat pregleda ne potrebujete. Če bi ga vseeno želeli, pa v svoji zasebni ambulanti nimam posebnih čakalni vrst.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close