Težave
Pozdravljeni!
Pišem vam v imenu moje mame. Stara je 46 let in ima hude menstrualne težave. Močno krvavi, krče ima, obliva jo vročica, bolijo jo mišice, ima povišano telesno temperaturo…. Ginekologinja jo je poslala v lekarno po tablete proti bolečinam in ji dejala, da naj pač kupi močnejše, ki ji bodo prijele. Zanima me, če poznate kakšne zeliščne tablete, čaj, kaplice, karkoli, kar bi ji olajšalo te neznosne bolečine.
Hvala in lep pozdrav!
Lahko, da je tvoja mama na pragu mene. Ampak nikar ji ne reci tega tako naravnost, ženske so večinoma zeeelooo občutljive glede tega. Zakaj, ne vem, ker je čisto naravno. Vem, da se v lekarni dobijo neke tablete proti tovrstnim težavam, žal pa ne vem, kako se jim reče. Vprašaj. Drugače so pa najboljše sredstvo proti krčem kamilice, je pa treba skuhat bolj močne in vsakokrat sveže. Pa par kapljic baldrijana na kocki sladkorja bo tudi pomagalo. Pa v posteljo, glavo in trup podložit, noge pokrčit (lahko daš blazino pod kolena), topel termofor na trebuh…
Tablete pa pomagajo različnim ljudem različno, je treba malo preizkušat. Se pa čudim ginekologinji, da ni napisala recepta.
proti krčem pomaga tudi sivkina krema (poznam samo od Justa), kaka kapljica pomarančnega eteričnega olja v kremo, ali pa sivkino eterično olje v kremo., lahko tudi olje 31 – 1 kapljica .Skratka sivka je zakon za trebušne krče , pa tudi nasplošno za pomiritev ali proti nespečnosti. Če pa ji paše toplota lahko tudi brinova krema, samo meni res najbolj paše sivka.
V lekarni dobiš tudi čaj proti krčem, pomaga pri menstruacijskih
težavah, mogoče lahko spije kak lekadol ali naprosyn(upam da sem prav napisala, jaz ga pijem ko imam boleče menstruacije). Toplo naj se zavije,
kot je pa rekla Jožica gre verjetno za prehod v meno in to lahko traja
tudi pol leta ali več, kak mesec v lažji, drug pa v težji obliki.
Iz otroških dni se spomnim, da sem za babico morala nabirati navadno plahtico ali marijin plašček kot smo ji rekli doma.
Kasneje mi je postalo jasno, da si jo je pripravljala za urejanje menstruacije, najbrž pa je bila takrat že v meni.
Mislim, da je kar nekaj zelišč, ki bi tvoji mami lahko pomagale pri urejanju menstruacijskih težav, že omenjena navadna plahtica, ki jo celo imenujejojo najboljša prijateljica žensk, potem navadni plešec, rman, morda tudi kopriva.
Kako pa si jih naj pripravlja – poglejta v kakšno knjigo o zeliščih.