Najdi forum

TEŽAVE

Spoštovani,

pišem vam v imenu mojega očeta. Star je 72 let. Do sedaj ni imel nekih hudih zdravstvenih težav. V mesecu januarju je pa so se mu začele pojavljati občasne težavice in sicer občutek tiščanja v prsnem košu. Včasih se ta občutek pojavi ob naporu, včasih pa tudi v mirovanju – ponoči med spanjem.
Težav s srcem ni imel nikoli, vendar so mu pred dvemi leti, ko je bil pripravljen za operacijo zaradi žolčnih kamnov nekaj omenili da z EKG nekaj ni v redu, poklicali kardiologa, vendar so potem, le-to izvedli brez zapletov. Zaradi tiščanja v prsnem košu (on tudi pravi, da se pučuti oslabel) je bil večkrat pri svojem splošnem zdravniku. Le-ta mu je opravil EKG, izmeril pritisk (163/85) in mu najprej predpisal zdravila TERTENSIF SR in RYTMONORM. Ker pa se težave kljub temu še vedno pojavljajo oz. tudi stopnjujejo saj je bil v tem tednu občutek tiščanja še vedno prisoten in tudi bolj vztrajen, in je popustil šele po zaužitju drugega ASPIRINA DIREKT, je ponovno obiskal svojega zdravnika. Ta mu je ponovno opravil EKG in mu predpisal spraj NITROLINGUAL AEROSOL. Rekel mu je naj spraj uporabi, ko bo ponovno začutil zgoraj naveden občutek in mu potem sporoči ali je bilo kaj bolje. Rekel mu je tudi da RYTMONORM ni za to.Danes sem mu ponovno izmirila pritisk in je 149/64.
Moje prvo vprašanje je ali Rytomonorm pije naprej ali ne? Prosila pa bi vas tudi, če mi lahko poveste vaše mnenje ali bi bilo potrebno opraviti glede na navedeno obisk pri kardilologu in kakšne preiskave bi moral opraviti.

V pričakovanju vašega odgovora vas pozdravljamo.

Megla

Izgleda, da je vaš oče zbolel za angino pektoris. Naj poizkusi učinek Nitrolinguala in naj o učinku sporoči svojega zdravnika. Če mu bo zdravilo prekinilo napad, bo diagnoza potrjena.

V takem primeru priporočam, da ga njegov zdravnik napoti na pregled h kardiologu, ki bo odločil o nadaljnjem zdravljenju.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani,

žal tudi pršilo ni pomagalo. Na obisku na urgenci so mu dodelili obliže (NItrogli…obliže, Concor tablete in še tablete za preprečevanje nastajanja strdkov), vendar tiščanje v prsih ni izzvenelo. Sedaj se nahaja v bolnšnici na preiskavah.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Megla

New Report

Close