Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija TEŽAVA Z UŠESI

TEŽAVA Z UŠESI

Pozdravljeni!!!
Imam večni problem z unetjem ušes tako hudo ,da mi teče tudi gnoj .Bila že na ORL vendar mi niso naredili drugega kakor prerezali bobniče vendar se ni nič spremenilo . Posledično me tudi boli grlo in teče iz nosu ,enostavno sem nonstop prehlajena.Edino terapijo ,ki jo imam so kapljice—pršilo za nos MOMMOX …..Stara sem 56 let. Ali obstaja mogoče kakšna rešitev .
Hvala in lp ALENKA

Spoštovani,

poleg rezanja bobničev ste verjetno dobili kakšna zdravila. Ali so vam vstavili timpanalne cevčice?

Vzrok je lahko kronično vnetje sluznice nosu + sinusov + Evstahijevih tub s posledičnimi ponavljajočimi se gnojnimi in seroznimi vnetji ušes. Znaki so gost izcedek iz nosu, uamašenost nosu, izguba voha, lahko bolečine v predelu sinuosv. To še posebej velja za bolnike, ki imajo v sluznici in v krvi veliko eozinofilcev, kronično vnetje sinusov s polipi in astmo. Največ težav imajo bolniki z aspirinsko intoleranco. Ali spadate med te? Če da, svetujem posvet pri rinokirurgu.

Poskusite fiziološko raztopino z dodatkom Xylitola (deluje protibakterijsko). Nos morate izpirati z večjimi količinami fiziološke raztopine. Potrebujete močnejši nosni kortikosteroid (višji odmerek), morda tudi operacijo nosu in sinusov.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close