Najdi forum

Težava pri dolgem teku

Pozdravljeni,
na vas se obračam s prošnjo za pomoč, kajti sama ne vem kaj me dejansko muči oziroma kaj je narobe z menoj. Moj problem je sledeč:
Že kar nekaj časa tečem in se vestno pripravljam na polmaraton. Vse mi gre super, treniram 4x tedensko, ampak zadnji teden (prejšnji teden se mi je to zgodilo prvič) sem dobila po eni uri teka in parih minutah občutek kot da bom omedlela. Noge so mahave in vse postaja oddaljeno…ne zna opisati občutka ampak najbrž veste o čem govorim.
Najprej sem pomislila na dehidracijo (priznam nisem pila) pa sem naslednjič vzela s seboj vodo in spila pol litra in po eni uri enako… potem sem dobila kar strah. Zato sem se držala intervalnih treningov ostale dni. Najdlje sem sicer tekla 14km ampak ne vem zakaj se mi sedaj to dogaja. Potem se ustavim in diham globoko pa malo hodim. in potem raje zaključim trening.
Sem pomislila tudi na dihanje pa sem postala bolj pazljiva, pa potem sem mislila da mi zmanjka moči (res da se trudim pridobiti kak kilogram da bi imela višjo težo ampak res redno jem) pa sem potem po eni uri pojedla danes frutabelo pa je bilo po 1 uri teka in 15minut spet ta dogodek. Res me je strah in ne vem kaj naj naredim. Sedaj je še težje ker samo od tega premišljujem.
Res je, da je vročina ampak na tek hodim zgodaj zjutraj da sem ob 8h že nazaj. Tudi nisem neprestano na soncu ampak veliko v senci. Preden grem zjutraj pa vedno zajtrkujem (običajno kruh+maslo+marmelada+mleko – ali kaj podobnega včasih pa kosmiče)

Vnaprej se zahvaljujem za kakršno koli pomoč.

New Report

Close