Težav kar ni konca…..
Kot verjetno marsikatera od vas sem sama že čisto obupana nad ugotavljanjem kaj škodi mojemu 11-mesečniku…..
Poleg težav z alergijami ima revček zdaj že skoraj teden dni drisko (bolj-ali manj). Glede tega smo bili na pregledu pri drugi pediatrinji (naša ima dopust) in ker je imel rahlo rdeče grlo, smo testirali kri za angino. Izvidi so bili na meji, zato ni poleg Linexa predlagala nič drugega. Čudno ji je sicer bilo, da ima samo drisko in nič vročine, pa je rekla da so simptomi pri otrocih lahko včasih čudni. Driska se je spremenila v bolj redko blato, zato nismo pretiravali z Linexom. Pijemo kar veliko. Pa imamo spet drisko….
Glede na to, da imamo kar hud AD ter sicer uradno nepotrjene, alergije na mleko, jajca, banano, hruško, breskev pazim na prehrano. Pred kratkim sem mu zaradi suma izločila iz prehrane še pšenico…
Iz suma, da je driska verjetno posledica prehrane, sem prebirala stare teme. Ko sem brala o celiakiji in candidi me je čisto potolklo. Skrbi me, da zdravstvene težave mojega sinčka ne tičijo še tukaj. Povsod najdem nek simptome, ki bi lahko ustrezali opisom teh bolezni – pa ne vem, ali je to tako ko prebiraš zdravstvene priročnike pa si že na smrt bolan…
V družini nima nobeden celiakije. Kar se tiče rasti in teže sinček normalno napreduje, trebušček ni tako napet, edino blato je za razliko od zdajšnje smrdeče driske bilo prej kar trdo (včasih kot zajčkovi bobki) in mogoče rahlo sivo (?). Candide sem bojim, ker sinčku večinoma pripravljam hrano na riževem mleku, ki vsebuje dosti sladkorja in oglj.hidratov. Od sadja poje na dan samo cca. 1/2 sadnega frutka (domače sadne kašice ne mara). Vsaj zelenjavo obožuje. Takoj po rojstvu je par dni dobival antibiotik zaradi suma okužbe….
Oprostite mi, ker dolgovezim, ampak res ne vem, ali naj sinčka kar peljem na testiranja za obe bolezni (naša pediatrinja je namreč še vedno odsotna) ali pa samo paničarim?
…. od skrbi in ugotavljanja kaj mu škodi sem že čisto obupana …:(((
lep pozdrav vsem skupaj,
mojcapec
prvo kar je mu ne dajte kupjene hrane, raje jo prekuhajte doma in dajte.
Frutki niso primerni za alergike pa čeprav piše da je samo sadje notri.Moj sin je bil prav tako pikast po frutku.Moj je bil alergičen skoraj na vse.Jedla sva predvsem babnane in riž.
Tudi sama sem vztrajala na dietah, vendar je bilo skozi enako.Kar naprej je bil pikast.Star le 3 mesece, pa do 10 meseca.
Nato sem se odločila da poiščem pomoč izven ZD.
šla se v center dr.Wohlmana, kjer so mu okrepili imunski sistem in koža se mu je pozdravila čez tri mesece.
Potem smo šli na kontolo alergij in bil je negativen.Po 4 mesecih od zdravljenja je sin lahko jedel vso hrano.
Za kaj več o poteku zdravljenja vam lahko sporočim.
LP nina
Nina ,
mene zanima kaj več o vaši ozdravitvi . Tudi jaz sem mojo deklico peljala k dr.Wolmannu, pa zaenkrat še ni izboljšanja. Pri njemu sva bili oktobra in novembra 05, aprila in konec maja 06 . Je pa zelo hud alergik .
Torej :
Kakšno je bilo sinovo stanje pred terapijami ?
Na kaj vse je bil alergičen ?
Ali ste redno jemali antihistaminik , kortizonska mazila,… ???
Kje ste se zdravili ?
Kakšna je bila njegova koža?
Koliko terapij ste napravili ?
Vso srečo še naprej .
Meta
Torej.
Alergičen je bil na jaca, mleko, prešnico, gluten,jagodičevje,pečkato sadje,dlako,volno, prah,….le na cvetni prah ne!
Imel je kreme betrion, elocom,mazila za vlaženje kože.
Zdravila: fenistil, zrytec.Hrastovo lubje.
Kljub vsem dietam se koža ni in ni izboljšala.
Predvsem je imel težave na sklepih,po stegnih licih,pesteh, pod vratom.
Praktično je imel le hrbet nekako zdrav.
Po glavi pa od rojstva veliko temenic.
Po terapijah je je stanje počasi izboljševlo.Diete je imel še 8 tednov po terapiji.Nekaj časa je še prejemal zrytec.
Po 3 mesecih sva počasi pričela z hrano.Poslabšanja ni bilo.Ker je imel zares slabo kožo se mu je počasi zdravila.Vendar se mu je pozdravila popolnoma.
Kljub terapiji sem ga še vedno mazala z vlažilno kremo in ga kopala v hrastovem lubju.
Prevsem pa moraš paziti da imaš zares čiste roke ko prideš v stik z rano.Jaz sem imela kar razkužilo za roke.
Čeprav sem mislila da ne bo nič se je po času le pokazalo da stav očitno deluje.
Šla sem tudi na teste alergij v Bolnico kjer je bil negativen na vse.
Ne vam kako hudo je z tvojo hčerko.Kaj se ni izboljšalo???
LP nina
Janny, brez zamere, ampak jaz imam še zaupanje v naše zdravstvo. Kljub temu, da nam alergologinja trdi, da sinček lahko normalno vse je, v praksi pa žal ni tako, imam še upanje v zdravnike.
Res da nimam nobenih izkušenj, ampak v alternativno zdravljenje se pri mojem sinu z alergijami ne bi spuščala – če govorite o tem seveda.
Žal ne verjamem…..vseeno pa dopuščam možnost, da ko bom enkrat že čisto na koncu, prijela še za to rešilno bilko….
Še enkrat brez zamere in lep pozdrav,
mojcapec
Hvala za odgovor ,
z mojo deklico (stara je 4,5 let) je že od rojtva slabo . Alergije na vse kar ste imeli vi, pa še na cvetni prah . Največji problem že od nekdaj in še vedno koža.
Je pa res, da so vsi testi februar 06 negativni . Pred 2.letoma pa vsi pozitivni . S kožo pa je še vedno – katastrofa . Nobene izboljšave.
dr . Wolmann ji je napravil že jeseni 05 terapije z vsemi alergeni, ki jih ima. Letošnjo pomlad pa ponovno . Tudi on ,njegova žena in drugi se čudijo, kako da ni izboljšave .
Čez kakšen mesec, ko pride v Slovenijo greva spet k njemu .
Hvala za tvojo izkušnjo . Spet malo upam , da ji bodo vendarle lahko pomagali .
Mojcapec , alergije v tradicionalni medicini ne zdravijo , ampak samo po najboljših močeh blažijo simptome in čakajo, da bo samo prešlo. Na žalost.
Jaz vodim mojo deklico že 4 leta in pol od zdravnika do zdravnika , pa ji ne morejo pomagati. Deklica ima po telesu polno vnetij , najhujše na prstih . To je za mali noht veliko vnetje brez kože, ki se potem še kaj okuži . In mažemo z kortizoni, elidelom, betrijonom, in seveda negovalnimi mazili. V vseh letih še ene noči ni prespala. Vedno se zbudi, poterm praska, potem grem jaz k njej in jo nežno masiram (da ji ne ranim kože) .
Kuham ji zdravo,če je mogoče bio hrano, okolje smo seveda uredili, nosi bombažne rokavičke, da ne prihaja do okužb. Torej naredili smo vse , kar smo znali po naših močeh, pa se stanje ne izboljša. Včasih sem čisto obupana.
No pa sem se razpisala .
Lep pozdrav
Meta
Če odtipkaš v iskalnik dr.Wolmann , boš dobila kaj podatkov o njem . Je zdravnik, ki je bil dolga leta zdravnik za firmo Mercedes , zdaj pa ima svojo kliniko v Študgardu. Ukvarja se z boleznimi hrbtenice in alergijami . Metoda zdravljenja alergij je njegova in je neboleča in brez kemikalij. “Spremenijo informacijo v možganih, da napr. mleko ni strup in se telo ne brani več proti njemu ” . Ko se obnovijo celice po 8 tednih, naj bi te imele informacijo, da alergen ni škodljiv in se ne bi borile proti njemu . Moje laično vedenje je, da je to nekakšna kombinacija akopunkture (zdravljenje na točkah) in nekakšne resonance . Midva sva komunicirala v nemščini in prav vsega nisem razumela.Zdaj pa delajo po njegovi metodi mladi zdravniki, ki so bili pri njemu na usposabljenju.
Mislim, da je sedaj cena ene terapije 150 EUR . (Mi smo bili že lani in je bila cena 130 EUR) . Ja , je drago , a če pomaga … Nam dela zdaj brezplačno , kot reklamacijo, ker prve štiri terapije niso delovale.
Upam , da nisem dala kakšne napačne informacije, naj me kdo popravi .
Meta