Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Teža- ponovno

Teža- ponovno

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje. Sin je bil ob rojstvu tehtal 3760g in bil velik 53cm, ob odhodu domov je tehtal 3550g. v prvem mesecu se je zredil na 4890g in zrastel na 57cm, do tretjega meseca je zrastel na 63cm in se poredil na 6850g. Od takrat pa do zdaj ko je star točno 5 mesecev pa je zrastel le za 2 cm in se zredil za 450g (to je v dveh mesecih). Še vedno se polno dojiva, včasih na 1 uro včasih na tri. Ponavadi poje vse mleko ene dojke, včasih hoče še drugo. Dojim ga pač tako dolgo, dokler želi. Pa vendar se mi zdi, da zaostaja. V okolici imamo namreč dojenčke, ki so rojeni istočasno kot naš in so bili ob porodu lažji in manjši, zdaj pa so težji in veliki približno toliko kot naš. ne bi me skrbelo, ampak vsi so težji za najmanj kilogram. Poskusila sem mu dodati še Aptamil, pa ga noče, niti čajeka noče. Samo moje mleko. Njegov pediater pravi, da je zdrav (pediater je dober in mu popolnoma zaupam, vendar se mu zdim že nekoliko panična in mi ne pove vsega). Čemu torej naj pripišem to zaostajanje v teži? Mu lahko kako pomagam (glede na to, da kar naprej ponavljajo, da zaostajanje na teži pomeni tudi zaostajanje v razvoju)?

In kdaj lahko začnemo posedati dojenčka? Naš bi kar naprej samo sedel.

Vnaprej hvala za odgovor in lep sončen pozdrav.
Neva.

Spoštovana Neva,
vaš fantek je super napredoval, sedaj pa se je pač malo ustavil. Vse njegove mere so v mejah normalnega. Merjenje telesne dolžine pa je sploh velika veščina, saj je običajno težko tako dobro iztegniti otroka, da pravilno izmerimo dolžino. Jaz vse mere tel.dolžine jemljem z rezervo 2 cm. Teža okoli 7300 pa je čisto dovolj.

Dečkov razvoj spremlja pediater, ki bi vsekakor reagiral, če bi opazil kakršnokoli odstopanje, ne bojte se.

Sedaj pri 5.mesecih seveda želi tudi sedeti, nekateri se že v vozičku hočejo voziti sede. Doma ga podprite z blazinami, pa naj trenira, sedi, se prestreza, lovi na ročice, seveda se bo tudi zvrnil, ampak vse to je del treninga.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close