Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina teža po porodu

teža po porodu

Pozdravljeni!
Pišem vam v zvezi z mojo težo po porodu. Nikoli nisem imela posebnih problemov s težo, tudi ko sem bila noseča ne. Normalno sem se zredila po 14 kg pri obeh nosečnostih, moti pa me sedanja teža. Odkar sem drugič rodila, se mi zdi, da se moje telo nikakor ne opomore. Jem normalno, včasih skoraj več kot moj mož, vendar sem iz prejšnih 58 kg sedaj pristala na 53 kg. Gibam se normalno, z otroci na sprehodih,…drugače pa bolj sedim, saj delam za računalnikom.Teža mi stalno pada po pol kg na mesec. Drugače se počutim dobro. Dojila sem 1 leto, v tem času pa sem imela 2 -krat vnetje ušes in doktor je sumil da mi je odpornost padla, tako da sem potem nehala tudi dojiti.

Spoštovani!

Možno je, da se vendarle več gibate, zaradi pomanjkanja časa manj redno jeste in sploh pozabite na hrano, imate več skrbi ipd. Obstaja tudi možnost, da je kaj narobe s ščitnico, na vsak način, če teža ne bo prenehala padati, morate k zdravniku, ki se bo sistematično lotil iskanja vzroka.

Tudi jaz vam priporočam da obiščete zdravnika. Do nosečnosti sem ogromno jedla, sladkarij, itd vsega pa sem imela pri 167 cm od 48-50 kg. Imrela sem pa res težave s ščitnico. Ko sem jemala terapijo je bilo malo boljše za nekaj kil, nato pa sem si opomogla sedaj v nosečnosti.

New Report

Close