teža dojenčka
Lepo pozdravljeni,
mene pa zanima ali je dojenček – deček pretežak za svojo starost:
porodna teža: 3350 g, dolžina/višina: 50 cm
teža ob odpustu: 3070 g
teža pri 1. mesecu: 4620 g, dolžina/višina: 55 cm
teža pri 2. mesecih: 6040 g, dolžina/višina: 60 cm
Do sedaj sem ga dojila, kot je on želel (cca na 1,5 ure do 4 ure – odvisno, ko ima krče na tisti minimalni čas (1,5 ure), ker mu le to pomaga), zvečer se podojiva med 21 in 22 uro, potem pa med 3 in 4 uro, včasih pa celo prespi celo noč in ga podojim šele med 5 in 6 uro. Sedaj pa so mi rekli, da ga morem dojiti na tri ure. Kaj vi mislite o tem?
Hvala za vaš odgovor in lep dan še naprej
Pozdravljeni, kr-ena,
vaš otročiček je bil pri rojstvu bolj med drobnimi, sedaj pa je pravi korenjak. Malo je preskočil in je sedaj med srednje težjimi (no, na 75-90 percentili, torej približno 10-25% fantkov njegove starosti je težjih od njega).
Glede dojenja na ure, bi rekla tako. Tudi mi jemo takrat, ko smo lačni. Ne vem, kako bi reagirali, če bi MORALI jesti na 3 ure in nič drugače. Če vaš fantiček lahko spi celo noč ali pa 6-7 ur, pa se med krči doji, ker ga to pomirja, vi kar sledite temu ritmu. Fantek je zadovoljen, brez krčev, lepo spi. Zakaj bi ga silili jesti na 3 ure, če tako prav dobro funkcionirata!
Dejansko, predstavljajte si, da je lačen že po dveh urah, mi bi pa rekli: “Ne, še eno uro moraš potrpeti!” Saj bi mu na ta način sporočali, da naj na nas ne računa, če nas potrebuje, ker nam je forma bolj pomembna od vsebine. Se strinjate, a ne?
Torej, vidva odlično delujta, ne menjajte konjev, ki zmagujejo. Kar tako naprej, saj bo sam “povedal”, kako dalje.
lp
Tanč