Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja TETANUS

TETANUS

Spoštovani!

Hčerka bo avgusta letos stara osem let. Zadnjič je bila cepljena proti tetanusu oktobra leta 1996- takšni so podatki v cepilnem kartonu.Ponovno cepljenje naj bi bilo v 3.razredu, če se ne motim? Zdaj pa se je urezala po nogi z zarjavelo žico, rana je tudi krvavela. Ali jo je potrebno cepiti zdaj ob poškodbi (ali ima še ustrezno zaščito od prejšnjega cepljenja) ali zdaj ni potrebno in se cepi ponovno šele v 3.razredu osn.šole? Poškodovala se je že v soboto, ampak v ZD so mi rekli, da jo zdaj ni potrebno cepiti, jaz pa bi vseeno rada slišala še vaše mnenje.

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Načeloma se po programu revakcinacija proti tetanusu res opravlja pri otrocih v 3.razredu OŠ.
V primeru poškodbe-tetogene rane pa je revakcinacija potrebna, če je od popolnega cepljenja minilo več kot 5 let – Program imunoprofilakse in kemoprofilakse za leto 2002; (Ur.l.RS, št.28/02, stran 2305).
V vašem primeru je potrebno izvesti revakcinacijo že sedaj, zabeležiti v cepilni karton in otroka seveda v 3. razredu proti tetanusu ne cepiti.
Pozdrav!
Nina

Spoštovani!

Imam še eno vprašanje: ali sva sedaj že zamudili z revakcinacijo ali je še dovolj časa, če se hčerka cepi danes, glede na to, da je dobila poškodbo v soboto?

Najlepša hvala!

Še je čas.
Pozdrav!
Nina

New Report

Close