Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Testiranje na Jesenicah???

Testiranje na Jesenicah???

Pri sinu sumimo alergijo na mleko in jajca in imam napotnico za testiranje. Sama sem sprva mislila na Jesenice, sedaj pa mi je prijateljica priporočila dr. Voduškovo. Kam mi svetujete naj se obrnem? Ima kdo izkušnje z Jesenicami?

Hvala za mnenja.

Lp

Mi smo bili 3 krat na Jesenicah. Pri majhnih dojenčkih težko ugotovijo alergijo, ker imajo občutljivo kožo (pri kožnih testih). Našemu so prvič ugotovili alergijo na mleko , potem mleko in jajca, potem piščanca. Ker sem dojila, sem se pol leta izogibala melku in mlečnim izdelkom, izboljšave ni bilo nobene.
Nazadnje smo šli k dermatologu, ki je rekel, da to ni alergija, ampak mozolji. Tako, da mislim, da ni imel nikoli nobene alergije, testi so bili pač napačni. Naredijo tudi krvne teste, ki so bili pri nas vsi negativni.
Jaz bi na tvojem mestu šla raje k dr. Voduškovi, čeprav je ne poznam. Je pa možno, da tudi tam ne bodo testi točni.
Alergijo najbolje razkriješ, če se izogibaš (daljši čas) v tvojem primeru jajc in mleka in VSEH mlečnih izdelkov.
Veliko sreče.

Janček,

si mi vlila kar malo upanja, da pa mogoče vendarle ne bo alergija. Kakšni znaki pa so bili pri tvojem malčku, da ste pomislili na alergijo? Po kolikem času se je koža popravila oz. so pikice izginile? Tudi naš mali ima po ličkih in nadlakteh drobne bele pikice kot nekakšne mozoljčke, ki kjub (šele) eno-mesečni dieti ne izginejo.

Testi so lahko narejeni ali na jesenicah ali v ljubljani, važen je rezultat! Moja hči je bila dvakrat testirana na Jesenicah (pri treh in devetih mesecih) in obakrat je bil rezultat enak; dejstvo pa je, da takrat v bolnišnici ni bilo alergologa in so pediatri malo nadomeščali. Dr. Kersnikova je zelo dobra alergologinja vendar ne vem koliko še dela, ker je moja hči vodena v Ljubljani (dr. Kuharjeva)….

janček:
pri moji hčeri so se mozolji kazali, ko je uživala sojo in jaz ne bi ravno trdila, da so testi napačni….

lp, T.

Uh, ne na Jesenice! Res je, krvne teste tako ali tako pošiljajo v LJ, vendar pa se zelo izogibajo temu, da bi jih sploh delali (kožnih pa verjetno sploh ne delajo). Mene so kar nekaj časa nategovali, češ da nimajo testov pa nimajo tega in onega, s hčerko so naju po nekajdnevni hospitalizaciji poslali domov brez izboljšanja, s tem da je imela resnično katastrofalen atopični dermatitis. Skratka, nič od nič, samo šparanje na vsakem koraku (potem pa v časopisu berem, kako je to zdaj finančno uspešna bolnica. Seveda, pri moji hčerki so kar nekaj prihranili!) Pediatrinja se je potem zjezila (tudi pobliže pozna situacijo na Jesenicah) in naju lepo poslala v LJ (na dermatološki in potem alergološki oddelek pediatrične). Jesenice so nam sicer bližje, pa pediatrični oddelek je fin in prenovljen, ampak kaj, ko pa se izogibajo bolnikov!

New Report

Close