testiranje na alergije pri 3-mesečnem dojenčku
Pozdravljeni,
zanima me, ali kdo ve, kako poteka testiranje na alergije pri dojenčkih. Hči je stara tri mesece in ima od prvega meseca naprej težave s kožo. Začelo se je s koprivnico, nakar sem začela z dieto brez mleka, jajc, oreškov, agrumov .. Zdaj pa ima že mesec in pol rdečino po vseh pregibih telesa: po vratu pod brado, pod pazduhama, komolci, pod koleni, v dimljah, na zapestjih in pri gležnjih, skratka povsod, kjer se koža dotika kože. Kak dan je rdečina živo rdeča, potem dva, tri dni postopno bledi, je kak dan skorajda ni več, nato se spet pojavi. Diagnoza je seveda atopični dermatitis (z drugimi besedami: bogsigavedi kaj je za to krivo). Zdaj sem dobila napotnico za sprejem v bolnišnico na testiranje. Zdravnica je rekla, da bova z malo tam dva do tri dni in da jo bom morala prenehati dojiti. Zdaj pa se sprašujem, ali za stalno ali le v času bivanja v bolnišnici. Ima kdo kake izkušnje s tem? Kako to izgleda? Jih hranijo na flaško? Kako izgleda testiranje samo? Kaj je potrebno imeti zraven?
po moje da ji bodo vzeli kri, da vidijo kaj bo pokazalo.
osebno bi se najbrž, v kolikor mi ne bi pojasnili razloga zakaj prnehat dojit 3 mesečnika in z odgovorom ne bi bila zadovoljna, uprla temu, nenazdanje priporočajo ravno dojenje zaradi preprečevanja alergij. sama pa sem prvorojenko dojila 2 leti, ravno zato ker so ji postavili sum na alergijo na KM kmalu po pordodu in to potrdili okrog 10 mes. seveda sme bila ves čas na dieti
v drugo, pa sem po navodilih že od zadnjga trimesečja na strogi dieti brez KM in izdelkov KM in bom dokler bom dojila, upam da čim dlje.
je pa res, da pri nas je potencialni alergen znan.