Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Testiranje alergije na aspirin v nosečnosti

Testiranje alergije na aspirin v nosečnosti

Zdravo,

ker sem mel v prvi nosečnosti hipertenzijo, sem bila napotena na alergološko testiranje aspirina za naslednjo nosečnost (čakalna doba 2 leti). Zdaj sem noseča in je problem. Ali se lahko testiram in kdaj?

Hvala

Pozdravljeni,

načeloma se v nosečnosti lahko testirate, testiranja potekajo v bolnišnici na Golniku. Rezultat morate imeti najkasneje do 16. tedna nosečnosti, ker je aspirin treba uvesti do takrat.

Svetujem, da se med 11-14. tednom (ob nuhalni svetlini) oceni potreba po aspirinu, da vidimo, ali ga sploh potrebujete. Oceno lahko opravite sočasno z merjenjem nuhalne svetline pri zdravnikih, ki imamo licenco tudi za oceno tveganja za preeklampsijo, jaz to oceno opravim vsem brezplačno (oz na napotnico) v ambulanti v MCCZ.

srečno, Nataša

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close