testiranje alergij
Mene pa zanima kako zgledajo prva testiranja, natančneje preobčutljivost na jajca in kravje mleko, pri 7mesečnem dojenčku. Sum na alergijo je padel, ker je otrok zaprt oz. ima prazno črevesje. Naslednji teden naj bi dobili verjetno? (če ne bo kakanja) napotnico-kje se to izvaja, kako zgleda pri tako majhnem otroku, kakšna so običajno nadaljna testiranja, ali in kako dolgo se čaka, kako hitro dobiš rezultate in nadaljna navodila…
Prosim, za vsak odgovor se vam zahvaljujem.
nam je prve teste delala pediatrinja, z odvzemom venozne krvi, izvidi so bili v enem tednu. potem pa napotnica za gastro- pediatrija, tam smo bili ponovno v dobrem tednu na vrsti, ponovno odvzem krvi in navodila na podlagi prvih izvidov. čez en mesec sem morala poklica za izvide in datum, ker so bili enaki kot prvi smo morali naslednji teden k zdravnici v bolnico po vsa navodila. sedaj smo v tem že 8. leto. okrog 5 leta smo prvič oprvaljali kožne teste. pa še to zaradi druih težav in smo morali k alergologu. sicer pa na pol leta k gastroentereologu za odvzem krvi. sedaj dobivamo že vse izvide domov.
vzami pa v zakup da so tovrstne alergije v porastu, zaradi česar je možno da se čaka na prvi pregled dlje časa, če ni aktunih težav, in enako potemna izvide. veliko pa je tudi odvisno kam vas bodo poslali. običajno namreč pošiljajo k alergologu.
smo pa tudi mi bili zaprti, ali pa je odvajala zelo trdo blato, zraven tega pa še krči in urtikarija takoj po zavžitju in ko nam je prekipelo in smo šli k pediatrinji zaradi težav nenadna razdražljivost, urtike in rdeče očke. načeloma je šlo za akutno sliko, ki se je sicer z zavžitjem fenistil kapljic umirila.