testiranje
Prosim povejte mi, kako izgleda testiranje na alergijo. Čez teden smo naroceni pri dr.Voduškovi.
kako izgleda kozno testiranje_ Nikakor si ne predstavljam, kako prisilijo dojencka (puncka ima 7mesecev) da drzi roko pri miru – koliko časa to traja? Kako vzamejo kri – iz žile?? kako jim to uspe.
In predvsem, kako sigurni so testi po vasih izkusnjah.
dobrodošli komentarji vseh, ki ste to dali skoz.
eni so bolj pridni, eni manj, sestra od dr. Voduškove ima na zalogi celo vrsto prijemov, mi to delamo že leto in pol vsake pol leta, pa izvedejo, ni problema; kožni test naredijo tako, da mu na rokico dajo kapljivo alergena, nato pa rahlo špiknejo – morda vzemi kakšno flaško ali kaj podobnega, s čimer ga boš zamotila, da ne bo preveč pozoren…
morda bo malo joka, ampak tako pač je. Naš je enkrat celo zelo tiho vse prenesel in tudi pri odvzemu krvi ni jokal.
Kožni testi so manj sigurni od krvnih, vendar cenejši… včasih pa je kdo alergičen tudi, če ni pozitiven krvni test.
Mi smo imeli testiranje pred tremi dnevi. Sin je star tri mesece. Pri kožnih testih so dali na notranjo stran rokice alergeno kapljico in ga nato špiknili, dobil je štiri kapljice. Vendar mu kožni testi niso pokazali alergije. Zato so mu kasneje vzeli še kri. Našemu so kar iz zapestja, ker ima rokice bolj zalite in se niso nikjer videle žile. Jokali smo pa obakrat, se mi je kar smilil. Izvide pa dobimo po pošti tako, da ne vem, če je na krvi kaj pokazalo. Pikast pa postane takoj če pojem kaj iz mleka ali jajca, tako, da nekaj mora biti.
Uspešen pregled vam želim in čim manj joka.