Testi na alergijo negativni?!
Ravnokar smo dobili izvide testiranja na alergijo, kožni testi na mleko, jajce, pšenico in še nekaj stvari so bili negativni, prav tako je bil negativen krvni test za določanje Ig E protiteles proti kravjemu mleku. V izvidu piše, da ni nobenih zadržkov da naša deklica ne bi začela uživat mleka in mlečnih izdelkov.
Zdaj ko gledam te izvide sem v velikih dvomih kaj naj sploh naredim. Naša punčka je zdaj stara 6 mesecev. Pri 1,5 meseca so se začele hude kolike in odklanjanje dojenja. Vse te težave so se uredile, ko sem pri njenih 3 mesecih šla na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov. BICOM je tudi pokazal močno alergijo na mleko.
Ima še katera podobno izkušnjo? Koliko se zanesti na rezultate testiranja?
Ste vseeno potem kašice mešali z “navadnim” adaptiranim mlekom?
Iz mojih izkušenj je tako, da če je alergija v teku, potem so testi lažno negativni. Otrok more bit najmanj en teden zdrav, da bi bil test pravilen. Je pa tako, da se na teste lahko zanesemo šele pri starejših otrocih. Tko da bi ti jaz svetovala, da jo prehranjuj tako, kot ti čutiš. Pri alergijah in astmah ugotavljam, da zddravniki ravno tako ugibajo, kot mi starši. Zanesi se na svoj notranji čut in temu primerno uredi prehrano tvoje malčice.