Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Test za ravnotežnost

Test za ravnotežnost

Spoštovani!

Pred časom sem imela na ORL pregled za ušesa, zaradi zvonenja v ušesih. Naslednji teden me čaka ravnotežnostni test zaradi pogostih vrtoglavic. Test za sluh je bil ok. Mi lahko prosim razložite kaj je to za testa. Povedali so mi samo, da moram bit na tešče in nobenega make-upa na očeh in brez tablet. Zakaj je to dobro? Jaz namreč zaradi težav z želodcem moram jemat Nolpazo? A to kar vpliva?
Še nekaj. V predelu vratu in nižje imam občutek velikega cmoka, kar me nenehno sili na kašelj. Sem bila pri pulmogolu, kjer so mi naredili RTG pljuč in srca – je vse ok. Kaj bi lahko bil vzrok temu? Ves čas kašljam in včasih tako zelo, da imam vmes hude vrtoglavice. Poleg tega sem očitno še rahlo prehlajena, saj mi je tud nos nekako poln. Kaj naj delam? Imam občutek, da se zadušim. A je to vzrok, da bi naj prestavila ta ravnotežnostni test ali naj kljub težavam grem. Vem samo to, da test traja 1 uro do 1,5 ure.
Hvala za pojasnilo in odgovor.
V upanju na Vaš hiter odgovor Vas lepo pozdravljam.
S spoštovanjem,
Barbara

Spoštovana!

kašelj lahko imate zaradi kisline, Nolpaza ne ovira ravnotežni test, tešč priporočajo pa zaradi tega, ker človeka lahko sili na bruhanje pri testu (umetna vrtoglavica). Priporočam, da greste na test.

LP. drIB.

Spoštovani!

Hvala za odgovor. V teh dneh se mi je očitno pojavil prehlad, saj nenehno smrkam, imam zamašen nos in zelo kašljam. A to kaj moti pri tem testu, ali se naj raje prenaročim, pa bom na vrsti za 2 tedna?
Prosila bi Vas še, če bi mi podrobneje opisali, kako zgleda oz. kako poteka ta test. Kaj lahko pričakujem? Kako celotna preiskava poteka?
Nimam pojma kaj to sploh je, nihče nič ne pove, nikjer o tem nič ne piše… Tako, da bi Vas res iskreno prosila, če mi prosim razložite kako ta test zgleda, da bom vedela za kaj gre, pa še poleg vsega bom bolj pomirjena, da bom vedela, kaj me čaka (pa čeprav bo morebiti hudo).
Hvala za razumevanje in za Vaš odgovor.
S spoštovanjem,
B.

Spoštovana!

Če ste res hudo prehlajena in imate možosti,da vse premaknete za dva tedna, potem to naredite.
Pri preiskavi se vlažete na postelji, vam pustijo pol minuta vodo v eno, nato v drugo uha, mrzlo, nato toplo vodo. Od tega vam pride nekoliko slabo (vrtelo vam se bo), in takrat vam gledajo oči, kjer se pokaže koliko vam je slabo. Od te reakcije je odvisno lai in koliko je prizadet organ za ravnotežje v notranjem ušesu.

LP. drIB.

New Report

Close