Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija test alergije na antibiotik – v bolnici

test alergije na antibiotik – v bolnici

Zanima me kako izgleda to testiranje v bolnici…en kup vprašanj imam…

Hčerka je stara 2 leti.Bili smo pri alergologinji in sedaj nas je poslala še na to testiranje (enkrat je na amoksiklav odreagirala z rahlo koprivnico)- menda nas bodo s pediatrične poklicali kar sami.
Zanima me v kolikem času lahko pričakujemo, da bomo na vrsti??
Kako izgleda samo zdravljenje v bolnici??
Ali mora biti otrok ves čas v postelji??
Kako mučno je to za zdravega otroka??
Je starš lahko z njim ves čas?? Ali gre otrok lahko tudi kaj ven, na zrak??
Hčerka je zelo občutljive in nezaupljive narave in ne predstavljam si, da bi jo pustila kar samo… z njo bo šel mož, ker sama dojim mlajšega sina in to ni izvedljivo…
Ali mož v tem primeru dobi bolniško za otroka ali mora upati na razumnega svojega zdravnika in vzeti bolniško zase??

najlepša hvala za vsak odgovor.

živjo

naš Dominik je bil v starosti 2 let na takem testiranju.
V bistvu je takole. Pri ped. dobiš napotnico, ki jo potem osebno ali pa po pošti pošlješ na Alergol. odd. Ped. kl. Po pošti ti pošljejo datum in vrnejo napotnico.
Na dan sprejema otroka v sprejemni ambulanti pregledajo. Biti mora zdrav, pa fino je, če so tudi vsi družinski člani zdravi, brez prehladnih obolenj… Prvič, ko sva prišla, sem jaz imela virozo, otrok pa bel jezik in so naju poslali domov. Novega datuma nisva vzela oziroma bi ga dobila šele čez 5 mesecev. Zmenila sem se, da bom takrat, ko bo otrok zdrav, v ponedeljek ob 9.00 klicala na Alerg. odd. in vprašala, če so vsi naročeni prišli, če je kdo odjavil prihod. Morda lahko inf. o odjavi dobiš že v nedeljo zvečer (seveda, če tisti, ki je naročen, poliče). Jaz sem tako v pon ob 9.30 imela informacijo, da niso vsi prišli. Ob 10.30 sem že bila na Ped.kl.

Sprejem imajo ob pon ali ob tor, odvisno od starosti otroka. Otrok je notri 4 dni in 3 noči. Antibiotik v prahu je dobil na vsakih 6 ali pa 8 ur, ne vem več. Na začetku je bil odmerek zelo majhen, potem pa vedno večji. Reakcij ni imel. Jaz in mož sva bila ob otroku čez dan od 8.00 do 21.00 . Ponoči je bil sam. Imel je ustrezno dietno prehrano. Hrana je bila odlična. Sama sem prinesla Pregomin in so mi ga naštimali.
Otrok je rekel, da je njegova postelja bager, pa sva se igrala na bagerju …. S seboj sem prinesla nekaj igračk. Jih pa imajo tam na oddelku kar nekaj (kocke, sestavljanke, knjige). Lahko sva se igrala v sobi. V druge sobe ne smeš. Tudi na hodniku je en dnevni prostor in jedilnica hkrati in včasih sva se tam igrala.
Najih otrok je bivanje v bolnišnici dobro prenašal. Tudi, ki so mu delali krvne teste ni protestiral. Samo zjutraj, potem koge je sestra še stuširala in uredila, je ob mojem prihodu 5 minut gledal stran. Drugače so pa na oddelku tudi drugi otroci in čisto OK. Ko je otrok zaspal, sem šla jaz v trgovino iskat nekaj za pod zob. Da bi ostala pri otroku čez noč se mi ni zdelo smiselno. Bila sem v osmem mesecu nosečnosti in mislim, da je bilo bolje, da je imel otrok čez dan ob sebi spočito in nasmejano mamo, kot pa da bi bila čisto fuč in bi celo noč dežurala. Mislim, da je otrokovo počutje v bolnici odvisno tudi od tega, kako starši doživljajo bolnišnico.

Kolikor vem, za tak primer ne moreš dobit bolniško. Lahko pa se motim. Jaz sem koristila letni dopust, mož pa me je popoldan zamenjal.

Na koncu so mu naredili še krvne teste.
Rezultati testov so bili negativni. Otrok ni alergičen na antibiotik. So pa priporočili, naj ga dobi v obliki tabletk in ne sirupov.(ker vsebujejo barvila, dodatke …)

Sem se pa razpisala
Če kaj še ni jasno, pa še vprašaj.

lp

nadja

New Report

Close