tesnoba, strah
Če se tvoja tesnoba in strah ponavljajo iz dneva v dan, morda ne bodo dovolj samo zelišča.
Zgoraj ti je nekdo priporočil šentjanževko… To je močno zelišče in se v nekaterih primerih tudi zelo meša s tradicionalnimi zdravili in lahko ob nepravilni rabi povzroči več škode kot koristi. Previdno s šentjanževko! Samo po navodilih res izkušenega zeliščarja, ne prevečkrat in ne v preveliki dozi.
Baldrijanova zel – uporablja se korenine(ali kapljice) lahko v nekaterih primerih izzovejo migreno. Ne znam ti prav svetovati, ali je to “čiščenje” telesa ali negativno delovanje baldrijana na nekatre ljudi.
Tako šentjanževka kot tudi baldrijan nista čisto nedolžna pri negativnih učinkih.
Če se tvoja tesnoba in strah pojavljajo dnevno, večkrat in dalj časa, je morda čas, da poiščeš strokovnjaka, torej psihiatra. Včasih ni druge poti. Kljub poznavanju naravne medicine in vseh vrst čajev sem se končno tudi jaz odločila za to pot. Obstajajo blagi antidepresivi, ki spremenijo nivo serotonina v krvi in precej izboljšajo stanje. Ne precej, zelo.
Vsem hvala za odgovore!
Poskusila bom baldrijanove kapljice in zeleni čaj (mora biti popoldan ali je vseeno kdaj v dnevu?). Glede na to, da je šenjanževka tako močna (Mollflanders), se je zaenkrat ne upam lotiti.
Sem pa pričela še z branjem in upoštevanjem knjige Moč pozitivnega mišljenja in moram vam povedati, da deluje…!!!
Mollflanders, če bo šlo, se bom sama izkopala iz tega. Zadnja varianta še vedno ostane… Mimogrede, imaš lep nick! Bila sem navdušena nad knjigo in filmom s tem naslovom!
Ej Mojčica!
Tudi jaz imam podobne težave. Pomaga ŠENTJANŽEV ČAJ. Jaz ga spijem 2-3 skodelice dnevno in že po enem tednu deluje. Povem pa naj, da se mi je po njem pojavilo zaprtje, ker šentjanževka pomirja tudi prebavo in deluje proti driski.
Vsekakor meni zelo pomaga. Prej sem bila na kemičnih antidepresivih. pa ni bilo učinka.
Poskusila pa bi tudi baldrijanove kapljice, samo kje jih dobim?
Informacije na naslovu: [email protected].