Najdi forum

Spoštovani g. Rejec!

Zanima me , kako si lahko sama pomagam pri nasledni težavi. Pred časom sem bila bolna.To je bila splošna oslabelost in slabo počutje. Sprva niso odkrili vzroka, kasneje pa se je izkazalo za vnetje ušes. Vendar brez bolečin. Od takrat dalje pa me preganja misel, kaj če to ni bilo samo to. Postala sem pozorna na vsako bolečino ali slabo počutje. Strah me je bolezni ali celo česa hujšega. To pa že počasi vpliva na moje vsakdanje življenje, ker se ne sprostim dovolj in samo čakam, kje mi bo postalo slabo in bom zlezla skupaj.O svojih strahovih sem že med boleznijo govorila z osebno zdravnico, pa se je samo nasmejala, češ, da nisem vajena tega, ker sem bila prvič po več kot 10 letih pri zdravniku zaradi bolezni. Kaj lahko storim sama proti temu?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana Dida,
ker je vaša bojazen iracionalna, se z logičnim razmišljanjem proti nej ne morete boriti, ne le da se strah ne umakne, bolj ko razmišljate, več ( seveda neprijetnih) možnosti vam prihaja pred oči.Sami si lahko težave olajšate s pospešeno športno dejavnostjo in s tem da se čimveč družite s sproščenimi ljudmi.Tam vam bo pomagalo vzdušje, ne morebitne tolažbe.Če ne bo uspeha, bo treba neposredno h psihologu po psihoterapevtsko pomoč ali k psihiatru, ki vam bo razen s psihoterapijo pomagal lahko še z zdravili.

New Report

Close