Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Na vas se obračam z vprasanjem, ki me mori ze dalj casa in dolgo nisem nikjer nasla odgovora nanj. danes sem odkrila vaso stran in kar nekaj nekaj zgodb, ki so podobne moji.

naj vam na kratko opisem svoje tezave. Stara sem 25 let in uspesno zakljucujem studij, ki me zelo veseli.
Pred 2 letoma sem se na pocitnicah ponoci nenada zbudila z zelo cudnim obcutkom v glavi in v telesu. Zdelo se mi je, da telesa sploh ne morem premakniti in zelo sem se prestrasila. Kar naenkrat nisem mogla vec dihati in srce mi je zacelo zelo mocno biti. Ker so mi pred 4 leti diagnosticirali astmo, sem mislila, da sem dobila astmaticni napad ( ki ga prej se nikoli nisem imela) , zato sem si inhalirala Ventolin. PO tem je srce samo se bolj podivjalo, v grlu me je zacelo dusiti, zdelo se mi je, da sploh ne znam pozreti sline. In ker sem mislila, da bom dobila srčni infarkt, so me prijatelji odpeljali k dezurnemu zdravniku, ki mi je izmeril pljucno funkcijo, ki je pokazala maksimalno količino kisika v krvi. Naredil mi je tudi EKG, ki je bil normalen,kazal je samo povisan srcni utrip. Zdravnik je zakljucil, da sem najbrz kaj groznega sanjala, mi dal injekcijo apaurina in me poslal domov.
Podobna situacija se mi je zgodila pred nekaj dnevi, vendar ni bila tako huda, saj so mi bili obcutki ze poznani in se nisem tako prestrasila.
Od takrat naprej me je zelo strah , ker ne vem kaj je z mano.
Zadnje case se mi cez dan tudi zelo pogosto vrti in pocutim se zelo šibko. Pri pregledu krvi je bilo vse OK. Tudi srce mi brez razloga zacne hitreje biti, ze ce samo grem po stopnicah ali pa cisto brez razloga.

Zadnjih deset noci ponoci tudi ne spim in ves cas premlevam o svoji preteklosti in tezavah, ki jih imam se zdaj s svojimi starsi, ki so zelo neodgovorni in zmeraj krivijo druge za svoje tezave. Od njih ne morem pricakovati prav nobene podpore, saj smo zelo razlicnih misli. Zdi se mi, da se mi je skozi leta nabralo prevec stvari, ki jih vec ne zmorem sama predelati.
Mislim, da navzven delujem kot zelo trdna oseba, ceprav se na nek nacin za tako tudi imam, saj v tezkih situacijah zmeraj dobim zalet, da se s tezavo soocim. Prav tako nisem crnogleda za prihodnost in nimam depresivnih misli.
Zadnje case opazam tudi svoj nenormalen strah pred psmi, ceprav v preteklosti z njimi nisem imela slabih izkusenj.
Veliko krat se sprasujem tudi,ali sploh imam astmo, saj imam pogosto ( vsak dan) tezave z dihanjem, merilec pljucne funkcije pa kaže maksimalno kolicino kisika.
Prosim vas za pomoc in mnenje, kaj mi je narediti, ker se trenutno sama v tej situaciji vec ne znajdem!
pika

Draga “pika”!

Glede možnosti astmatičnega napada kot ste ga opisali, je najbolje, da se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom, ker vam bo glede tega znal odgovoriti na vaša vprašanja. Prav tako se z njim pogovorite glede drugih težav, ker vam bo posredoval informacije o tem, kam se lahko obrnete.

Pa še to: ne dopustite, da vas preteklost obremenjuje tako, da s težavo funkcionirate v sedanjosti. Obrnite se na ljudi, ki so okoli vas in jim zaupate.

Vse dobro!

Lep pozdrav, Mihaela.

zdravo,
kolikor vem, se da testirati z nekim posebnim testom, ali je vzrok težav z dihanjem astma – posvetujte se s pulmologom.
LP, nena

To je paničen napad vmesni strah pa je anksioznost(tesnoba-strah) pred novim paničnim napadom.Priporočam da si ogledaš DAM forum, kjer so ljudje z podobnimi izkušnjami. Lep pozdrav

New Report

Close