terapija odraslih dr. Wohlmann
Lep pozdrav!
Na forumu sem zasledila že veliko komentarjev o zdravljenju alergij pri dr. Wohlmannu (njegovi ordinaciji), a so se večinoma nanašala vsa na zdravljenje otrok.
Ali je imel kakšen odrasli izkušnje s tovrstno terapijo. Morda za zdravljenje kronične urtikarije?
Zelo vesela bom vsake izkušnje in komentarja. Iz medijev sem namreč slišala, da stvar zelo dobro deluje. Je pa draga.
Ali se da priti prav do dr. Wohlmanna in kako???????
Jan,
mene niso prepričali, tudi tej ki poročajo na tem forumu o pozitivnih izkušnjah so enkratni obiskovalci, ( niso npr. kot Živa in No1, za katere lahko vidiš, da so realni, redni obiskovalci), tej, ki pričajo o enkratnih izkušnjah pa so SAMO enkratni obiskovalci foruma, ki pa so lahko samo seveda njihova lastna propaganda…
Danes se vse lahko piše, tudi članki v Zdravju in drugih časopisih…
Meni niso milo rečeno naredili dobrega vtisa, kakšni bodo rezultat,i bomo videli čez 4 mesece, upam, pa da bosta že prej poročali o rezultatih Živa in N1. Če ne bo rezultatov potem bom rekla N1, da nismo vrgli denarja stran, temveč so ga ukradli…
Danes je na žalost marsikaj komercialno in reveži, ki se mučimo, bi pa dali vse, samo, da se ne bi več mučili… nekateri pa to s pridom izkoriščajo – pa ne za mali denar, saj govorimo o 200 000 sit po osebi…
Vsak od nas bi dal toliko in več, če bi pomagalo, pa bomo videli kaj bo.
Vsi resnično upamo, da bo, (nekateri celo dvomimo), pa smo vseeno poskusili…
No, če pri nas nič ne bo drugače čez 4 mesece, vas bom seznanila z zakladnico detajlov, ki niso častni za ta center in so celo vprašljivi.
No, pa pustimo času, čas… da se pokaže resnica…
pozdravljeni.
sedaj lahko poročam o rezultatih, minilo je že skoraj leto dni od začetka zdravljenja.
Moram reči da sem nekaj mesecev po končani terapiji začutila neko izboljšanje, ampak mogoče je bilo to tudi zaradi tega ker sem spremenila način prehrane, držala dieto in shujšala 10 kg. menila sem, da je to res posledica terapije in sem bila že zelo vesela, ker nisem več čutila srbenja (skoraj).
a sedaj ko se bolj po starem prehranjujem moram reči, da imam zopet že nekaj časa precej težav s srbenjem in sedaj vidim da mi terapija v bistvu ni pomagala.
v vmesnem obdobju ko sem milsila da mi je poagalo, sem pa še vedno čutila alergijo na pršico- težave z dihanjem.. in sem šla nazaj v ordinacijo. Predvidevala sem da mi bodo terrapijko ponovili brezplačno, a ne!!!
Ponovno sem morala plačati terapijo!! Zelo sem bila razburjena, saj sem jim že prej plkačala veliko, za več kot 6 terapij. ampak končno so me prepričali da potrebujem še eno terapijo in zato sem rekla da bom še poizkusila in ponovno plačala eno. a ne!! ni se obneslo, čeprav je doktor trdil da več ne reagiram..
na kontrolo od takrat nisem šla, saj čutim, da mi terapije nmiso pomagale in tudi verjetno mi ne bi nobene ponovili brezplačno.
In še nekaj: ko sem doktorju rekla da še čutim alergijo na nekatetro hrano in pršico je odvrnil, da je prvič uspelo in da sem mogoče 3 dni skupaj popivala ter da se je zrušil imunski sistem!! da ga ni sram”!”
Zdravo. Jaz sem šla tudi prvikrat na zdravljenje atiopijskega dermatitisa. Ne vem, imam še tri terapije. Prekleto drage so (15o evrov), pa dvomim da mi bodo pomagale. Drugače sem šla že čez celo terapijo Bicoma, pa še 4 mesece sem imela tako dieto, pa mi tudi tisto ni pomagalo. Verjamem, da se dajo alergije pozdraviti, če veš na kaj si alergičen. Jaz pa ne vem!! Pa nočem obupat, ker mi zna včasih zagrenit tako življenje, da tudi iz hiše ne morem… Upam da ni lari fari….
LP, katja
Ne vem zakaj se odločate za terapije, če že v naprej pljuvate po njih.
Mi imamo z Wohlmanomm pozitivne izkušnje. Krvni testi so pri moji mali pokazali alergijo na pšenico. Reagirala je pa tudi na mleko, Pregomin , Alernovo ( zelo huda reakcija), koruzno moko, nekatero zelenjavo. Potem so pa pri Wohlmanu ugotovili reakcijo praktično na skoraj vsa živila. Imeli smo 4 terapije in 1 mesec po terapiji smo začeli z uvajanjem hrane in skoraj ni bilo reakcije. Sedaj je že 7 mesecev od zadnje terapije in punca je vse.Za terapije se je odločil tudi mož, ki je na Bicomu pustil 400 tisočakov, ker so mu ugotovili 75 alergenov na hrano in pelode, vendar mu alergije na pelode niso odpravili.Mož je alergik od otroštva in se mu je zadnja leta stanje zelo slabšalo ( dihala). Po terapijah pri Wohlmanu pa se mu je končno začela zadeva izboljševat. Ali mu bo uspelo popolnoma premagati bomo videli v prihodnjih mesecih, vendar za njega je že izboljšanje ogromen napredek, ker se mu je dosedaj iz leta v leto samo slabšalo.i
Pozdravljeni,
tudi jaz se pridružujem mnenju, da nikoli ne smeš že vnaprej pljuvati.
Mi smo najprej ozdravili našega sina, ki je imel atopični dermatitis, ki je bil posledica alergij na vrsto živil (jajca, mleko, pšenica,… ). Po letu dni je bil fant brez vsakršnih izpuščajev, je pa popoloma vse. Na podlagi sinovega izboljšanja sem se za terapijo odločila tudi sama, imela sem namreč alergijo na pršico in cvetni prah. Po letu dni in pol ne kiham več, tako kot sem prej ob vsaki pršici.
Zdravljenje priporočam vsem, ki imajo težave z alergijo.
Tudi sama se pridružujem mnenju , da se ne sme v naprej popljuvati nekoga, ki se trudi. To lahko rečem zato, ker sem po nekaj letih testiranj in zdravljenja pri uradni medicini, odločila poskusiti še v tej ambulanti dr. Wolmanna. Prve tri terapije so , glede na to, da je bilo srbenje kože že za zblazneti, naredile približno uro po terapiji popolno zatišje, potem je srbenje udarilo nazaj, a občutno bolj v blagi obliki,čeprav še vedno. Po četrti terapiji se je pa zadeva začela bolj umirjati, imela sem osem terapij, poklicali so me tudi na kontrolo, sem šla in , če potrkam po lesu, moram reči, da so mi zelo pomagali, profesionalno in sem jim hvaležna.
Imel kar nekaj terapij…probal sem in mi je zal… Zadeva se ponavlja in seveda po njihovem ti ugotovijo cisto vse, seveda da cim veckrat prides… Pri pogovoru z priznanim dermatologom je rekel da je to tako ce imas sreco mogoce rata in ce bi bilo 100% bi tudi sami imeli isto metodo zdravljenja.. Tako mi ostanejo kreme.. In pa zagotovo pritozba na katerega izmed uradov!
Larifari…