terapija…
Pozdravljeni
Star sem trideset let. Pravkar sem pustil svoje prvo resno dekle v zivljenju, s katerim sva zivela skupaj pet let. Zacela sva bolj iz potrebe po partnerju, kot iz ljubezni. Zelel sem si tudi dokazati, da sem sposoben ziveti z nekom, saj so bila vsa moja prejsnja razmerja kratkotrajne avanture, ki sem se jih hitro navelical. Scasoma sva se zelo navadila drug drugega in dejansko sem jo imel in jo imam se vedno rad. Tezava pa je bila vedno v najinem seksualnem zivljenju, kjer se nikoli nisva ujela. Resitev sem nasel v avanturah. Po vsaki sem se pocutil izredno slabo in se prepriceval, da se ne bo nikoli vec zgodilo. Pa se je. Predlani sem ji dejal, da odhajam, pa je potem nisem zmogel prizadeti. Sedaj sva bila na tem da ustvariva druzino in ko sem jo kljub temu znova prevaral, sem spoznal da nimava prihodnosti. Poleg tega sem se zaljubil v dekle, s katero sem jo prevaral in sva sedaj skupaj. Ne zelim si vec takega razmerja, zato moram razcistiti s seboj ali je bilo vse varanje res zgolj posledica neujemanja v seksu, ali pa gre za osebnostno motnjo. Hvalezen bi bil, ce mi lahko priporocite kaksno literaturo na to temo, ali morda kakega psihoterapevta blizu LJ.
Hvala za odgovor
Spoštovani Matej,
bojim se, da bi bila kakršnakoli literatura premalo učinkovit dejavnik, če boste hoteli spremeniti svoj dosedanji način življenja, tudi psihoterapevt brez vašega aktivnega sodelovanja, to pa pomeni vsztrajanje pri zastavljenih ciljih ne bo mogel nič spremeniti.Vprašati se moirate predvsem ,ali partnerko dovolj spoštujete in ali ste se njej na ljubo pripravljeni čemu odreči.Če ste obakrat odgovorili pozitivno,psihoterapevta ne potrebujete, če pa ste z odgovorom oklevali, se bosta s katerikoli psihiatrom ukvarjala predvsem z vašo razdvojenostjo.Oglasite se lahko v Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo na Polikliniki, Njegoševa 4 Lj., ali pa si izberite nekoga iz seznama zasebnih psihiatrov ali kliničnih psihologov s psihoterapevtskim dopolnilnim znanjem.Seznam imajo na Zdravniški zbornici, kjer podeljujejo tudi koncesije za delo.