Najdi forum

terapevtka- predlog

Iščem eno dobro terapevtko specializirano za partnerski odnos v okolici Ljubljane. Ali kdo predlaga, katera je zares dobra? Na forumu in drugod sem jih našla ogromno, a ne vem, katero izbrati, da je zares dobra. Najraje pa vidim, da je ženska in srednjih let.

Draga Gretka,

me veseli, da ste se odločili poiskati pomoč zase/za vaju in da pri tem iščete zares “dobro terapevtko”. Verjetno že imate razlog, da ne iščete moškega terapevta. Upam, da boste prejeli veliko mnenj in izkušenj uporabnikov foruma.

Sama pa bi vam kot terapevtka (ki ne pride v vaš izbor že zaradi oddaljenosti od Ljubljane in zato neobremenjeno) rekla, da je že pomembno, da večino odmevov na nekega strokovnjaka dobite pozitivnih, ni pa to vse. Ker dober strokovnjak vam bo lahko šel tudi “na živce” in morda boste slišali tudi kako kritiko nanj, ker ljudje smo si pač različni in se z različnimi tipi osebnosti tudi zelo različno ujamemo. Poleg vsega je to, da vam v nekem trenutku prebudi tudi bolj negativne občutke lahko tudi zelo dobrodejno za sam terapevtski proces, če zmorete vsi skupaj na terapiji to odprto nasloviti in se o tem pogovoriti in razrešiti. Lažna vljudnost na terapiji ne rešuje ničesar.
Bolj pomembno je, da boste vi osebno ob prvem stiku s terapevtom dobila občutek zaupanja vanj – da mu/ji zaupate, da vam je varno prepustiti v njene/njegove roke nekaj tako dragocenega kot je vaš partnerski odnos. Ker na tem temelju boste veliko lažje in uspešneje sodelovali.

Vso srečo pri izboru in veliko poguma pri reševanju in/ali bogatitvi vajinega odnosa!

Midva z možem hodiva že od decembra lani k Jani Lavtižar, je v Ljubljani in midva sva zadovoljna. Je pa tako, da se moraš s terapevtom ujeti, kot je povedala dr. Anica.

Midva z možem pa hodiva k Sanji Rozman, prav tako v Ljubljani. Pri njej je tudi možnost skupinske psihoterapije. Vse to, o čemer si rekla, da sem te “prebrala v dno duše”, sem se naučila tam – in pa skozi njene knjige; posebej izpostavljam Zaljubljeni v sanje, ki resnično globoko osvetli večino (ali kar vse) težav, ki jih generira in ki generirajo nevroticizem (to ni nevroza!).

Aha hvala. Kje pa recimo lahko kupim knjigo Zaljubljeni v sanje, na njeni spletni strani, niti na Mk se ne da…?

Na njeni spletni strani Sprememba v srcu najdeš pod zavihkom Stik njen e-naslov, pa ji piši in jo povprašaj. Mislim, da drugje knjige ni več mogoče dobiti, ker je razprodana.

New Report

Close