Najdi forum

temni fleki

pozdravljeni!

imam sledeči problem: od poletja imam temen flek (6 cm premera) na levem licu. stvar me moti in me tudi postara. kremice za odpravljanje teh madežev več ne bom kupovala, ker sem za njih že preveč zapravila in ni bilo nič s tega. kaj naj naredim (kakšen poseg mi svetujete) in koliko sploh to stane?

hvala za pomoč,
Anasatsija

Pozdravljeni

Svetujem pregled pri dermatologu, ki bo ugotovil vrsto madeža šele na to bo mkogoče določiti ustrezen način odstranitve..

Lep pozdrav

Aleš

Lep pozdrav!

Kot veliko ostalih na tem forumu imam tudi jaz težave s temnimi fleki nad usti (zgledajo kot brki).
Bila sem že pri dermatologu, pa pravi, da ne more nič zato. Ni mi predpisala nobene kreme in nič podobnega. Veliko krem in kremic pa sem kupila v lekarnah in nič ne olajša moje težave.
Slišala pa sem za kremo, ki je v Sloveniji še ni, to je Pigmanorm kreme Widmer.
Je to poznano?
Seveda sem šla dalje h kozmetičarki, ki mi je predlagala odstanitev z laserjem, ampak je možnost poškodbe zgornje ustnice.

Hvala!

Pozdravljeni

Omenjenj kreme ne poznam. Poblditev je mogoča z laserji ali s raznimi vrstami pilingov vednar rezultat ni povsem predvidljiv.. Nikakor vam ne priporočam laserskih terapij pri kozmetičarkah ker praviloma niso dovolj izobražene za takovrstno terapijo saj laserji v bistu povzročajo kontrolirane opekline in s tem stimulirajo kožo…

Lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni,

Pišem kar pod to temo, saj je moj problem enak.
Temne lise pod ustnicami in na bradi.
Nastale so pa tako, ko se imela alegijo, ko sem imela približno 12 let in mi je dermatolog menjaval kreme kot po tekočem traku.

Od takrat te lise, pred leti sem bila pri drugem dermatologu in mi je predpisal kremo Skinoren. Žal takrat krema ni pomagala, izredno močno me je pekla, tako da zdravljenja nisem dokončala.

Ta lisa je začela spet temneti (višje temperature, ponovno jemanje KT) in me izredno moti.

Zanima me ali bi se dalo z laserjem ali kakšnim drugačnim zdravljenjem to odstraniti.
Kako za deluje kemični peeling?

Hvala za vaš čas in lep vikend vam želim!

Pozdravljeni

Moral bi vas prelgedati da vam lahko odgovorim če bi vam z lasersko ali katero durgo kirurško metodo lahko pomagal..

lep pozdrav

Aleš

New Report

Close