telovadba
Noseča sem 22 T in obiskujem telovadbo. Od vsega začetka sem navijala, da bi se tudi v našem kraju organizirala telovadba za nosečnice in ko je končno prišlo do tega, sem bila kar malo razočarana.
Se mi je zdelo, ko telovadba za penzioniste.
Ampak sedaj vem, da dela na telovadbi vsaka mišica, ki jo krvavo potrebuješ pri porodu, uf, pridno sodelujem!
Se mi zdi, da so bila tudi pričakovanja drugih nosečnic nekoliko višja, so kar nehale hodit…..
Kaj pa vi mislite o tem?
LP Urša
No ja, meni se za enkrat tudi zdi malo penzionistična (21 teden). Ampak ugotovila sem, da je to tako fino…. lahko aktivno delaš tisto aerobiko in res fino dviguješ noge in delaš velike korake in potem je vse skupaj hitreje… lahko pa pač le malo prestopaš in minimalno dvigaš noge, pa je potem bolj na izi. Kadar sem res pridna in DELAM pridem domov čisto prešvicana, če ne pa ko da bi sedela in jih gledala.
Je pa res, da smo v naši skupini tako različne nosečnice, da se je težko prilagoditi. Me na začetku (ha ha pa že na pol sem) smo bolj gibčne in lažje delamo, tiste proti koncu pa so že bolj okorne in jim je verjetno težje. Kaj vem… v splošnem mi je telovadba zelo všeč in rada hodim na njo… včasih se kar zadržim, da po kakšnem koraku ne poskočim, kot sem bila navajena že prej z aerobike.
Je pa res razlika, imamo dve vaditeljici. Pri eni je to bolj umirjeno in se vse dogaja bolj drugače, počasi in na izi, druga pa je bolj športna in tam je tempo hitrejši in vaje so težje in bolj zanimive… tako da kakorkoli nikoli ni dolgčas. Pri eni se bolj razmigaš, pri drugi bolj znoriš…… skratka jaz uživam.
LP
No, našo telovadbo pa vodi gospa, ki predava materinsko šolo in delamo take čisto izi vaje, ko so v vseh knjigah za nosečnice,niti približno ni podobno kaki aerobiki, tako da o kakem švicu ni ne duha ne sluha. Take vaje, ki jih pri običajni aerobiki delaš za relaksacijo na koncu al pa strečing….
Samo je fajn, vsaj veš, da narediš nekaj koristnega zase in za svojo pikico..:-))
He, he, pocakajte, da boste 32. tednu, tako kot jaz! Že celo nosečnost sem pridna in se res nisem zaležala, ampak včasih bi se pri telovadbi (aerobiki) kar ulegla in zaspala. Korake delam pol manjše, pa dam vse od sebe! No ja, bom videla, kako dolgo bom še sploh hodila. Pred nosečnostjo sem veliko tekla, potem sem tek nadomestila s hojo, in v začetku je bilo grozno dolgočasno in občutek sem imela, da tudi neučinkovito, zdaj pa se mi zdi to že kar konkretna rekreacija! Počasi bodo že kakšne stopnice in kuhanje postali pravi fitnes. Ampak saj bo, še dva meseca imam pred sabo.
Adda