Tekočina
Prisili se, tudi če imaš občutek, da nisi žejna, saj je v bistvu tako, da ko človek začuti žejo, ko že dobi suha usta itd., je to že prva stopnja dehidracije, to pa je hudo!! Preberi knjigo Telo kliče po vodi, zelo dobra knjiga, ki te bo zagotovo prepričala, da pogosteje posežeš po kozarcu vode! Saj se navadiš s časom, jaz tudi prej nisem marala pit, a po tej knjigi sem začela najprej vsako jutro s kozarcem mlačne ali tople vode, in čez čas se organizem tako navadi, da zdaj skoraj ne bi mogla več brez tega (to čisti organizem!), poleg tega pa še kar večkrat čez dan spijem kozarec vode, že kar iz navade! Najbolje, da imaš kar ob sebi vedno pollitrsko plastenko z vodo, da veš, koliko si spila! A nikakor ne smeš pustiti, da se ti začnejo celice dehidrirat, saj to lahko povzroči številne težave itd.
Spij torej (ja, magari na silo!!!) vsaj 2, 3 kozarce vode na dan (najbolje bi bilo seveda 5 ali več), če ne moreš več kot to, pa ostalo nadoknadi s kakimi zeliščnimi ali sadnimi itd. čaji, naravnimi sadnimi sokovi itd.
Tako kot so povedale že prej, piješ pač zato, ker veš, da moraš, in se ne zanašaš na občutek žeje (ki ga ženske pogosto nimamo). Sčasoma se navadiš, tako kot umivanja zob, na primer.
Recimo, pri umivalniku imaš kozarec. Vsakokrat, ko si greš umit roke, popiješ vsaj pol kozarca vode. Čez dan to kar nekaj nanese.
Kot vsi ostali ti tudi jaz priporočam da se prisiliš piti ker pa je odpor sigurno psihične narave ti priporočam zdravljenje pri naravnem zdravilcu Stupar Igorju ali si oglej njegovo stran kjer je mnogo uporabnih nasvetov.Stran je:
http://www.bioigor.com
glasnik