Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija TEDNI NOSEČNOSTI

TEDNI NOSEČNOSTI

Pozdravljeni,
naredila sem test nosečnosti,ki je bil pozitiven.Sedaj pa imam težavico,ker nevem približno koliko sem noseča.
Moja težavica je v tem,da je bil prvi datum zadnje menstruacije 27 marec.Ker pa sem jemala kontracepcijske tabletke yasminell,sem po zadnji tabletki dobila odtegnitveno krvavitev,ki je trajala nekje do 3 aprila.Potem več tabletk nisem vzela in imela nezaščitene spolne odnose.Kot zgleda glede na test se je nosečnost prijela.Sedaj pa nevem,ko si računam predviden datum poroda in ko me vpraša program dolžina menstrualnega cikla sem dala 28 dni.Samo nevem,če je to pravilno glede na to,da sem prej jemala kontracepcijske in sem imela načrtne menstruacije.Prav tako nevem ,ko me vpraša program število dni od ovulacije do menstruacije??program pa je tale ::::

:http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html

bi lahko mi mogoče pomagali in mi povedali v katerem tednu nosečnosti sem???(približno)) in kdaj bi naj bil predviden datum poroda??
Sem zmedena,ker sem zanosila takoj po kontracepcijsih in me srčno zanima v katerem tednu sem.
Srčna hvala

Pozdravljeni!

Res je, med uporabo KT nimate ovulacije, posledično tudi menstruacije ne, namesto nje je nekakšna načrtovana krvavitev. Do ovulacije lahko pride takoj po prenehanju jemanja KT, tako se je zgodilo tudi pri vas, zato bi lahko računali, da je bil 1. dan zadnje menstruacije kar 1. dan odtegnitvene krvavitve – drugega oprijemljivega datuma tako in tako nimamo. Torej ste nosečni cca 6 tednov. Sicer pa se naročite h ginekologu, ta lahko z UZ tedne nosečnosti (in PDP) tudi spremeni.

Matjaž

New Report

Close