Najdi forum

pozdravljeni!

slisala sem,da je ta teden teden mozganov.
neki znanstveniki imajo razna predavanja o mazganih, delovanju itd…
pa se mi je ob tem porajalo vprasanje, ce bi blo kdaj kje kako predavanje ali predstavitev mozganov tako, da bi se zraven razlozilo o teh napakah,poskodbah in predvsem posledicah.
ker imam hcerko s CP,me obcasno,predvsem kadar dobiva izvide eeg-ja,to mocno zanima. kaj te njene spremembe, poskodbe predstavljajo, kateri centri so blizu, kaj ji sigurno ne bo slo zaradi tega in kaj mora sigurno ostat nespremenjeno…
ali o tem obstaja kaksna knjiga za laike?
lp

Spoštovani,

v času Tedna možganov se bo v Sloveniji odvijal pester program predavanj, predstavitev in nevroznanstvenih kinovečerov, z namenom predstavitve živčevja, njegovega delovanja v normalnih in bolezenskih razmerah ter predstavitve nevroznanstvenega raziskovalnega dela na vseh področjih znanosti, ki se ukvarjajo z živčevjem, od nevrobiologije do psihologije. Aktivnosti, ki se bodo odvijale v sklopu Tedna možganov, so zasnovane poljudno in namenjene širokemu krogu publike.

Drugače pa obstajajo tudi nekaj literature, a ne preveč laične in nekaj od tega lahko dobite tudi v knjižnici Zveze Sonček.

Lep pozdrav.

Marija Božič www.soncek.org

New Report

Close