tavanje v temi
napisala sem vam že eno pismo in ker ni odgovora vam ponovno pišem.Zelo rada bi izvedela ali trpim za depresijo ali je kaj drugega,kajti mislim da vsi pravijo da je depresija jaz pa se nočem sprijaznit stem.Veliko hudega sem prestala kar se tiče bolezni za svojih štirideset let,in sedaj me vsakodnevno muči stiskanje v prsih pokasljevanje,strah pred boleznijo.Ni dneva da bi minil da bi se počutila dobro.Pri 28letih so mi odkrili raka na maternici in so mi vse odstranili,nato je sledilo obsevanje,po obsevanju težave na ledvicah,nato sem štiri leta nosila cevko v desni ledvici nakar so me pred štirimi leti operirali.Imam občutek da je moja splošna zdravnica dvignila roke od mene kar me zelo boli,kajti v njej sem najdla oporo.Prosim vas za vaš nasvet.Imam tudi levokračni blok na srcu,za katerega pa nevedo vzroka.Prosim za pomoč in se vam zahvaljujem za vaš nasvet.
Spoštovana Anja,
vso pravico imate, da malo potožite nad svojimi dosedanjimi telesnimi težavami, ki ste jih , kot berem, že uspešno kompenzirali, vendar so v človeškem organizmu še velike rezerve, s katerimi boste lahko ohranjali zdravstveno ravnotežje še naprej.Zaskrbljenost oziroma bolje rečeno pozornost na telesno dogajanje še ni depresija, lahko bi to postalo,če ne boste hkrati pri sebi pa tudi pri drugih opazovali zadovoljstva, družabnih ambicij in samospoštovanja.Začnite se gibati med optimističnimi ljudmi, vključite se v katerega od zmernih športov, ki bodo prenesli tudi vaš levokračni srčni blok, omislite si konjiček.Ko boste opazovali svoj napredek, bo hkrati kopnela tudi slaba volja in obisk pri psihiatru morda celo ne bo potreben.
Draga Anja!
Sočustvujem z vami, res ste veliko prestali- Želim vam pogumno stopanje po poti vašega življenja naprej.
Tudi jaz sem pri svojih 28 letih že veliko prestala, čeprav sem še 3 leta nazaj mislila, da sem najsrečnejši človek na svetu in da se meni ne more nič zgoditi.
Tudi hude ženske težave sem prestala.
Prosim, ali mi lahko zaupate, kakšne znake ste imela, preden so vam odkrili raka na maternici?Ali ste imela kakega otroka od prej?
To bi mi zares ogromno pomenilo.
Hvala.