taščin jezik, zdravi prav vse
zanima me, če je že kdo sprobal recept po nekem ruskem profesorju- direktorju onkološkega inštituta iz Moskve:; in sicer:
na drobno narezane liste taščinega jezika zmešaš s cikorijo, teranom , medom in alkoholom, pustiš stati deset dni, nato precediš v steklenico in vsak dan popiješ en “štamprle”. Vem za dva primera, ko je bil s tem (dolgo let nazaj) ozdravljen rak.Jaz sem si to mešanico sedaj pripravila in jo bom pila preventivno, saj naj bi bila praktično proti vsem boleznim: pljučnica, angina, gripa, tbc….
Sicer nisem privrženec cikorije – bolj navaden kofetar, kljub zdravi cikoriji. Drugače pa se dobi po večjih trgovinah, kjer so bio police – vsaj za Leclerca in Mercatorja vem da je tako. Sem pa tudi že videla semena, da jo lahko poseješ – kako pa uspe pa ti jaz ne bi znala odgovorit, mogoče se bo še katera javila in kaj dodala.
P, Maja
Hvala za skrb, ja res naj bi bil načeloma strupen, vendar saj veste kako pravijo: strup v majhnih oz. pravilnih količinah je tudi zdravilo. Naj vam povem, da sem recept dobila iz prve roke od gospe, ki ima danes čez devetdeset let in je praktično ves čas zdrava.Ona uporablja to kuro vsako leto kot preventivo, je pa svojemu možu nekaj deset let nazaj dvakrat ozdravila raka, tretjič žal ne, vendar mu je s tem za 20 let podaljšala življenje.Pri njeni snahi je nekoč nanesel pogovor na te “zvarek”, pa se je glasila ena tretja znanka,ki je bila tudi takrat na obisku, da je tudi njena tašča s tem uspešno pozdravila svojega moža(rak). Snaha je ta zvarek naredila in kot preventivo tudo pila ta zvarek, pa je cvetela kot roža. Zato se prav nič ne bojim, ker te ljudi dobro poznam in jim verjamem in že komaj čakam, da bom čez 4 dni vse to precedila.
Če pa koga posebej zanima priprava, jo bom z veseljem posredovala.
lep dan*