Najdi forum

Pozdravljeni!
Odgovorili mi boste, da je to nekaj povsem normalnega.
Pa vendar moram napisati nekaj besed o svojem odnosu s taščo:
še zaposlena, ima težave z zvestobo svojega moža, ki se ga drži zaradi dobrega standarda. V svojem življenju ni srečna, pač pa si je zgradila zelo dober odnos s svojima sinovoma. Potem sem prišla v njeno življenje jaz, potencialni stroj za rojevanje vnukov. Bili sva skoraj prijateljici, dokler nista prišla na svet njena vnučka, moja dva otroka.
Zdaj postavljam vprašanje:
kakšna je vloga starih staršev – ali je prav, da zahtevajo vnuke večkrat na teden, med vikendi tudi ponoči, predvsem pa med svojim dopustom?
Odkar sem lani odklonila ponudbo, da enoletnika vzamejo s seboj na kampiranje, se skoraj ne pogledava več, govoriva samo še o vremenu in si kupujeva zelo formalna darilca za praznike.
Napet odnos me zelo obremenjuje, ker sploh nisem prepirljiva oseba, poleg tega pa slabo vpliva tudi na razmerje med menoj in mojim možem.
Vnaprej hvala za nasvet,
Sonja

Spoštovana Sonja,
stari starši so institucija za razvajanje in “crkljanje”, vloga staršev pa je pripravljanje otrok na omejitve,ki jih čakajo v življenju, spodbuda kreativnosti in nagrajevanje uspehov (lahko zgolj z besedo)Otroci potrebujejo obe instituciji, pomembno pa je, da se vsakdo drži svoje vloge( hudo napačno bi bilo na primer, da bi stari straši dovoljevali nekaj, kar vi prepovedujete, ali da bi vi razvajali otroka, da bi si s tem pridobili njuno naklonjenost )Zavedajte se, da otrokom najbolj škodi kaotično vzdušje, to je tisto, v katerem ni stalnih okvirov,in kjer je avtotiteta staršev vprašljiva.Menim, da tašča nikakor ne more ZAHTEVATI otrok, kar pa spet ne pomeni,da morate otrokoma vse stike s starrima staršema preprečiti.Odločite ser spravo mero razsodnosti, a odločitev naj bo vaša!

New Report

Close