Tašča pije
Pozdravljeni
Tudi naša družina ima problem z alkoholom, kot marsikatera. Imam mamo alkoholika za katero skrbim, saj jo je alkohol tako uničil, da sem jo morala dati v dom. To je sicer druga zgodba, saj kot je iz naslova razvidno pa me vedno bolj skrbi za mojo taščo. Ne živi z mojo družino, živita skupaj z možem, vendar se obiščemo (mi obiščemo nju dva) vsaj enkrat do dvakrat na teden. Vedno je rada kaj spila, vendar pa sedaj skoraj ni več trezna. Pije vedno več in sili tudi nas. Zaradi mira spijemo z njo kakšen kozarec več pa ne, saj mi ni do tega, niti mojemu možu ne, da bi hodila okoli vedno malo v rožicah. Poleg tega pa imam alkohola in vseh maltretiranj že od mojih staršev dovolj.
Do sedaj je bila kar znosna, vendar pa je zadnje čase postala nesramna, spravlja se tudi na moje otroke (točno tako kot so se starši na mene), jih kritizira pa naju z možem tudi. Ona je najboljša, njeni časi so bili briliantni, vse otroke bi bilo potrebno držati res na kratko in jih tudi kdaj pretepsti – tako razmišlja. Vem da govori iz nje alkohol. Z možem se dosti pogovarjava o tem. Gledava jo kako jo alkohol ubija, njen mož – moj tast pa si očitno zatiska oči pa tudi drugo bližnje sorodstvo (drugi potomci). Moža sem poskušala že nekako prepričati, da bi on kaj poskušal, pa čeprav sem bila sama pri svojih starših neuspešna (oče je umrl, mama pa kot sem že napisala na mojih plečih, popolnoma odvisna od mene, saj jo je uničil alkohol). Mož pravi, da oče ne bo naredil nič, saj je v našem kraju zelo ugleden pa čeprav že upokojen. Seveda je to v stilu samo da sosedje ne bodo izvedeli, pa čeprav verjetno že skoraj vsi vedo. Skratka če ima kdo podobno izkušnjo, jo je poskušal reševati ali kaj podobnega bi bila zelo vesela vsega napisanega. Hvala vnaprej
Ob branju sem pomislila, da si na vašem mestu ne bi nakopala še ene skrbi in odgovornosti. Vaša mama in oče sta bila dovolj, sedaj pa končno zaživite malo bolj sproščeno. Če je tašča v težavah, če njen mož ne bi nič naredil, če vaš mož za svojo mamo ne bi nič naredil… vi gotovo niste dolžni.
Vzemite si malo življenja za sebe.
Pri tašči pa je poleg alkohola verjetno še starostna sprememba. Malo pozablja, poleg tega stari ljudje vedno manj pazijo, kako se obnašajo in na koncu ven iz njih pride vse tisto, kar so že tako mislili in bili, samo so jih družbene norme zadrževale nazaj. Pride čas, ko mislijo, da lahko vsako misel in potrebo izrazijo in se niti ne zavedajo posledic.
To je moje razmišljanje, za izkušnje pa počakajte, upam da bo kdo napisal.