Najdi forum

Halo!

Tisti, ki že imete bodoče tašče oziroma, tisti ki imate izkušnje z njimi kakšne so? A se dobro razumete ali ne in kaj menite o vseh tistih groznih zgodbah o taščah?

Jaz moje tašče ne prenesem. Ko me je prvič videla je nadela obraz kot bi videla duha in ko sem ji podala roko se je samo bežno dotaknila moje in odmaknila roko. Naj povem, da nisem duh! Ker je fant zamenjal prejšnjo punco z mano in se je očitno z njo dobro razmela je izjavila, ko je zvedela za mene, da naj ne stopim na njeno ozemlje! V prvih pogovorih mi je vedno govorila kako je bila prejšnja dobra, prijazna, odkrita…. Meni je pa prekipelo, to sem povedal tudi mojemu fantu in sigurno ji je kaj rekel, saj imavi sedaj samo formalne pogvore. Ob vsaki priliki pa me seveda izprašuje kot malega otroka.
Torej se izogibam njenega ozemlja in se pri njih pojavim ko je res že nuja.

Vedno sem si želela, da bi se z taščo dobro raumela toda očitnio mi to ni sojeno, pa čeprav je ona moja prva in po vsej veretnosti zadnja.Nikoli nebi živela z njo skupaj.

Lepo pozdravljeni in upam, da imate vi boljše odnose.

Jaz moram reči (da potrkam!) s svojo taščo se dobro razumeva, še posebej pa z tastom. Tašči je zelo všeč to, ker je dobila, poleg treh moških, v hišo še eno žensko s katero se lahko pogovori tudi take zadeve o katerih ne more govoriti s “svojimi” moškimi. Zelo rada pohvali mojo kuho, moj izbor opremljanja najinega stanovanja, je ponosna name in se vedno rada pohvali kako pridno ,…….. ,….. “tamlado” je dobila. Zaenkrat se ne vtika v naju, res pa je da večkrat potegne z mano kot s svojim sinom, kar pa je po svoje tudi dobro.
O tistih groznih zgodbah pa ……. Nikoli ne vem kako se bo moja tašča še obrnila in kakšna bo postala. Da pa te zgodbe držijo pa bo sigurno res, ker je moja babica taka do moje mami, torej tašča in snaha. Ona je že od vsega začetka ni marala, ker ni doma iz iste pokrajine kot ona in hudo ji je bilo, ker ji je “vzela” sina. S tem se ni hotela sprijaznit in ji tudi ni odpustila. Bedasto!!! Pa to je samo kamenček v morje tega kar ona počenja.

Sicer na forumu Srednja leta prav zdaj poteka pogovor o taščah, pa bom vseeno še tukaj napisala oz. pohvalila mojo taščo.

Od prvega dneva, ko sem jo spoznala, se dobro razumeva in od takrat grem rada k njej na obisk, sama ali pa z možem. Vedno se imava kaj za pogovarjat, če ne drugega hodiva po njenem vrtu in se pogovarjava o rožah (ja, tudi to zna biti zanimiva tema).

Ker ne živiva pod isto streho z njo, mislim, da je odnos toliko boljši. Saj veste kaj pravijo: stari in mladi ne grejo skupaj (kar se tiče bivanja pod skupno streho).

Sicer pa je tudi odvisno od tega, kakšni ljudje so. Pri njih sta oba (tašča in tast) dobrovoljna, rada se hecata, ne tečnarita in kljub temu, da sta upokojena, svojo energijo raje porabljata na kakšnem izletu v hribih.

Z lahkim srcem lahko rečem: tašča, ki si jo lahko samo želiš.

živjo

tudi jaz sem že nekap podobnega dala skozi, saj sem sedaj poročena, prej pa sem dvakrat imela daljšo vezo (dva krat po dve leti). Pri prvi tašči je bilo grozno, saj je bil moj tip takrat 25, jaz pa rosnih 17! Pa še vedela je, da je on ful babjak, jaz pa nedolžna mala punčka z dolgimi lasmi! Ko mi je prvič stisnila roko, je potem sledilo vprašanje! JA KOLK SI PA TI STARA?!?!?!?!

Kasneje sva se super razumele, tudi ko sem pri njemu živela nekaj časa. Morem priznati, sa je bila v tisti hiši zraven brata in tasta edina, s katero sem se razumela, saj so me drugi vsi zavračali in sovražili, pa ne vem zakaj.

Pri drugem tipu pa je bila tašča stara že nad 60 let in seveda ful starokopitna. Pa sem se z tastom ful ujela. Mislim pa, da se s to taščo nikoli ne bi.

Pri moji sedanji (in verjetno bo to večno ostala) tašči…..(saj sem sedaj poročena) pa je bilo tako, da me je sprejela z odprtimi rokami, rada sem hodila k njej, ko sem čakala na fanta, da pride iz službe. Ker nimam nobenega sorodstva, sem se toliko bolj navezala nanjo (nimam staršev, živela sama). Toda pol po poroki je včasih ene par usekala, da sem samo zijala. Na primer je znala nama kaj naprej vreči na primer za poroko je bolj malo financirala, a še to je znala na pladenj dat! Danes imam malo distance do nje, v hiši pa živim s tastom (tast in tašča ločena)- z njim sem pa itak na smrt skregana, saj je bil tako tečen,da sem ga mogla vreči iz najinega stanovanja! Pa čeprav je ista hiša! Žal ni vse lepo v odnosih, a pravijo, da do tašče ne smeš iti v copatah (more biti bolj oddaljena)

toliko o mojih izkušnjah
lp

Brez zamere, vem da so izjeme, vendar moja tašča je najboljša – najdete jo na Žalah.

Morem rec .da je ena redkih tale tvoja tasca..!!

Tako je..stari in mladi ne gremo skupaj..Kaj sem ze vse jaz dozivela..
Ceprav nisem konflikten tip..in se zmeraj raje kako krepko dol pozrem..je velikokrat za ponoret.Vtikanje pa se zacne ce ne prej pa seveda takrat ,ko pridejo otroci..Pa kaksna potuha za njih ..Vendar vem,da niso vsi taksni..jaz imam ekstremne dogodke.Nebi jih rada delila z vami,ker ob nih postanem zelo zalostna.Najhuje pa je to,da si zmeraj dober,ko jim gre za nohte..prej si pa vse drugo samo clovek ne..
sej vem kaj boste predlagali eni..se pa odselite..ampak ,ko ze veliko vlozis v stanovanje ..ni tako enostavno popokati cunje in oditi..,ker potem tudi tam nebi bilo miru.
nasvet bi dala vsem mladim…tasca in tast naj bosta tako dalec,da ne moreta k vam v copatah.
Veliko srece in zavidam tistim,ki imajo lepe izkusnje z tascami..

Sem že skoraj mislila, da sem edina , ki ima za taščo pravega zmaja.
Ne nikakor se ne razumeva, tudi njen sin ( moj mož ) je ne prenese.
Velja tisti pregovor – manj jo vidim, rajši jo imam. Podrobnosti pa kdaj drugič…

Mojca, tole je pa malo kruto, se ti ne zdi? LP John.

Malo črnega humorja ne škodi, sicer pa sem napisala, da so tudi izjeme. Glede na to, kaj poslušam od različnih ljudi, bi mi verjetno mnogi dali prav. Sicer pa fraza itak ni zrasla na mojem zelniku – gre za vic z dolgo brado.

Ko smo glih pri tascah – se en vic.

Kaj imata skupnega sonce in tasca??
Oba ne mores dolg gledat! 🙂

Nekaj bo ze na tem. Pa srecno!

Kaj naj dodam o moji tašči?
Hoče biti prijazna in “pomagati”, čeprav jo ni nihče prosil. Sili se v stvari, ki jo nič ne brigajo, skratka hoče nas (mojo družino) imeti pod kontrolo. Ko je enkrat prekoračila meje, smo se hudo sprli, a smo se (na njeno prošnjo in jok in stok in…) delno pobotali, potem pa se je začelo preizkušanje do kam se še lahko vtikuje. Danes so stvari malce bolje pošlihtane, a vseeno ni tako kot bi želel. Skratka moj nasvet tistim, ki oblikujete odnose z bodočo taščo, čimprej ji dajte na znanje kje so meje njene prisotnosti v vašem življenju in ne popuščati.

LP Jack

Prvo kot prvo nikar živeti skupaj – s tem bo polovica problemov rešena. Postavi mejo, pomaga lahko ampak samo ko boš ti zaprosil za pomoč.

Živjo
Jaz bi samo rada dodala, da imam tako taščo, da je ni na svetu, tako se ujemama imavo veiko hišo ampak druge vrata, pride mi vsak dan pa čeprav sem jaz njena tamlada ona meni gre vsako jutro v trgovino kuha mi kosilo vse povsod skupaj greva, ki me ima zelo rada saj sem korektna do nje, isto tast je zelo dober mi vse pomaga imamo malček vrta ampak tastu je v veselje v vrtu in vse on dela. Vam povem, da moja tašča me ima za kraljico in nebi jo zamenjala za nič na svetu. Če imate kakšen komentar pišite mi vam bom odgovorila.
Lep pozdrav Beybi
P. S. Sem prepričana, da takšnih tašč je zelo malo pa sva skupaj že 14 let, pod isto streho.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close