Po poškodbi lansko leto, so mi pred dvema mesecema operirali poškodovane živce v gležnju.
MR je že mesece pred operacijo pokazal edeme mišic v stopalu ter odmiranje le teh (stanjšano stopalo tudi vizualno). Kljub operaciji pa je ostala težava v stopalu – občutek kot da imam nekakšno bulo v podplatu (bolj zunanji del), počep ni možen, saj je huda bolečina v stopalu na tistem pohodnem/počepnem delu za prsti. Tudi mezinec ne čutim popolnoma. Ista bolečina mi tudi onemogoča normalno hojo. Zjutraj ko se vstanem je malce bolečine, nato lahko kakšno uro hodim kolikor toliko v redu, potem pa se do večera samo stopnjuje. Tako da pred spanjem čutim hude bolečine ob hoji ali stanju, če ležim, pa kot neko gomazdenje po podplatu (ni kot mravljinci, ko ti noga zaspi). Ob počepu me tudibolečina pretrga po stopalu do pete. Peta me ne boli, niti pri hoji – nič.
Zdravnik trdi, da je to od utesnjenega živca ter da bo ob operaciji tarzalnega kanala (čez dva meseca) ta bolečina izginila. Mene pa je vseeno strah, da je v stopalu kaj poškodovano, saj ne verjamem, da so edemi in ta občutek bule v stopalu od utesnjenega prehoda, čeprav je tinelov test pozitiven. A res ta utesnjen živec lahko povzroča takšno stanje v samem stopalu??