Tanč – vabilo k sodelovanju
Dobili smo namig in predlog, da ena forumovka Tanč tako lepo nudi pomoč na tem forumu. Bi bila morda pripravljana na kakšen dogovor in bolj resno sodelovanje z Med.Over.Net-om?
Moj e-naslov:
telefon: 01/520 50 50.
Lep dan želim,
Andreja
Tanč, kar premisli ali si to želiš.
Nekdo je zapisal svojo željo in predlog in ker vzamemo na znanje in poskušamo uresničiti želje, sem te povabila k sodelovanju.
Dolgo že iščemo pediatra za forum, po katerem je veliko povpraševanj. Lahko bi bilo tudi tako, da bi na forumu sodelovalo več pediatrov. Naprimer en zdravstveni dom, bolnišnični oddelek, klinika… Tako bi se obveznosti tudi porazdelile. Je pa tako, da se pediatri zavedajo, kakšna velika obveznost je forum in da takšnega obsega dela poleg svojih obveznosti ne bi zmogli. Če bi jih bilo več, bi šlo.
Mislim, da bi morda ostal forum nemoderiran, ker so potem vprašanja in mnenja staršev bolj spontana, manj formalna, včasih si med seboj starši povejo tudi kakšno “smotano”, kar seveda ni nič narobe. Sodelovanje v takem smislu, kot sem do sedaj pisala, neformalno, tam, kjer sem mislila, da bi bilo dobro poseči z mnenjem zdravnika, se mi zdi super. Kaj pa vi mislite? Tudi se mi zdi, da v vseh temah (pri alergijah, npr.) ni potrebno, da sodeluje zdravnik, saj starši tudi sodelujejo pri nabavi mlečnih formul, nakupu raznih stvari, ipd. Ali ste imeli v mislih poseben moderiran forum Peidatrija? No, za dogovoriti se je.
Veliko možnosti sodelovanje je, vse je stvar dogovora. Obstaja več različnih oblik forumov: Moderirani in nemoderirani.
Moderirane vodi strokovnjak, ki je filter za vsa sporočila, medtem, ko se na nemoderiranih sporočila pojavljajo avtomatično.
Tudi na nemoderiranih pa sodeluje moderator. Včasih samo kot administrator, da “skrbi za red in spoštovanje pravil”, včasih tudi kot moderator svetovalec. V debato se vključi, kadar je to potrebno.
Mnogo moderatorjev, ki so zdaj sodelavci Med.Over.Net-a se je na nek način vključevalo v debate kar mimo grede, kasneje so postali vedno bolj aktivni, na koncu pa smo se dogovorili za sodelovanje.
Potem so pa še tudi zaprti ali delno zaprti forumi za posamezne skupine ljudi. Odprti smo za različne oblike in predloge. Najbolje je, da se slišiva ali si piševa, pa vidimo, kaj bi se lahko dogovoriti.
Hvala in lep pozdrav.
Ok, predlagam nemoderirani forum s sodelovanjem “moderatorja”. Predlagam, da alergija ostane tako kot je, ker je super. Morda pa bi odprli še forum pediatrija in šolska medicina, o vprašanjih iz otroškega zdravstva iz vseh specialnosti, za osnovno zdravstvo. Predlagam, da bi tudi ta forum ostal zaenkrat nemoderiran (kot trenutno alergije, kjer pa -če gledaš od zunaj- Tanč nastopa kot moderator, oz. odgovarja na vprašanja oz. se vtakne v kakšno temo). Če bi se izkazalo, da bi bilo bolje, da je forum pediatrija in šolska medicina moderiran, bi pa uredili tako. Se vam javim po mailu, če ste za.
lp
Tanč
tudi vam lep praznični večer
Joj Tanč, oprosti, da je tako dolgo minilo.
Prosim, oglasi se mi na mail. Z vsem, kar si predlagala, se strinjam.
Si piseva. Lep pozdrav, Andreja