Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Tanč in ostale:4m alergik – dovolj raste in se redi?

Tanč in ostale:4m alergik – dovolj raste in se redi?

Na testiranju so nam ugotovili alergijo na jajca, ne mleko negativna, dokler smo dobili rezultate, sem že doma sama ugotovila hudo alergijo na mleko.
Zanima pa me naslednje: ob rojstvu je tehtal 4350 in bil velik 56cm, 1m-4900 in 56cm, 2m-5400 in 60cm, 3m-5900 in 61cm, 4m-6400 in 63cm.
Je izključno dojen, sem že večkrat poskusila z raznimi dodatki, enkrat je pil, drugače pa samo “dudla”. Sem na strogi dieti, občasno se mu pojavlja tudi driska, praska pa se itak večino časa, posledično pa je tudi razdražljiv.
PO tabelah malo zaostaja za razvojem, pediater pravi da ni krize. Zanima me, če je to normalno, če je to lahko posledica alergije ali pa so kakšne druge presnovne motnje.
Hvala za pomoč.

Midva sva bila s sinom od 8 do 10 meseca na isti teži, nisva pridobila niti grama. Izključno dojena.
Pri 12 mes. ima 8 kg, rojen s 2950 g.
Pravijo, da je vse še v mejah normale.
Torej – ni panike. Meni se zdi, da lepo napredujeta.

Dobro jutro, žabica,
po telesni teži otroček napreduje primerno, prav tako po telesni višini.

Res je, da je bil pri rojstvu na višjih percentilnih vrednostih, od prvega meseca dalje pa raste in sledi svoji 50.percentilni krivulji. Morda je za 100 g premalo pridobil med 3. in 4. mesecem. Ampak 100 g? To je slaba malica, ne? Pri otrocih z alergijami vedno ugotavljamo, da malo slabše pridobivajo na telesni teži, tako da za sedaj ni potrebno nobeno drugo ukrepanje.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala, res ste me pomirile, včasih sem že kar malo obupana…
Vsi so taki prikupni “bajski”, naš pa tak drobižek.
Hvala še enkrat.LP

Nič hudega, meni so suhci všeč.
Samo kontrolirajte težo, pa bo.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close