Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija tahikardija 3

tahikardija 3

Spet lep pozdrav s Koroške! Pred časom sem vam pisala o svojih težavah in ste mi prijazno odgovorili. Za osvežitev: imela sme dva t.i. napada hitrega bitja srca, na internem oddelku so mi dali Concor ( pol tabletke na dan ), Ekg in krva slika v redu, h kardiologu me niso napotili. Rezultat: napadi so najverjetneje posledica psihične obremenitve, stresa.
Tri tedne po začetku jemanja tabletk sem se počutila izvrstno, umirjeno, srčni pulz od 50-60.Zadnji teden pa se mi kljub jemanju tablet, predvsem ponoči zopet pojavljajo težave, srce mi hitreje utripa, v prsih občutim nekakšen cmok in občasno kot bi me ˝presekalo ˝čez prsa. Vznemirim se, se zbujam, včasih ˝ulovim ˝ sapo in se tudi zaradi tega zbudim ter se hitro prestrašim ( predvsem v spanju, če kaj zaropota ipd. ). Danes me cel dan ˝pika˝ pri srcu, se potim. Ne vem, bliža se mi mesečno perilo, mogoče je to razlog.
Junija sem naročena pri kardiologu in me je strah, da je z mano kaj res narobe, da bo takrat že prepozno, da bo hčerka odraščala brez mene… Zelo sem obremenjujem s temi mislimi.
Oprostite, ker sem se zopet razpisala, vendar mi vaš odgovor veliko pomeni. Pa še enkrat lep pozdrav

Napisali ste, da ste bili na pregledu (zdravljenju?) na internem oddelku in da vas niso napotili h kardiologu. Verjetno je bil internist, ki vas je pregledal, mnenja, da pregled pri kardiologu ni nujno potreben. Domnevam, da ni ugotovil nobene hujše organske spremembe na srcu in da so vaše težave (napadi hitrega ali nerednega bitja srca) posledica motenj v delovanju živcev, ki vplivajo na hitrost bitja. Zato vam je predpisal Concor, ki je bil nekaj časa učinkovit v nizkem odmerku. Verjetno boste ponovno brez težav, če boste nekoliko znižali odmerek Concorja ali če boste po potrebi vzeli kakšno pomirjevalno tabletko.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close