Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija tabletke ali ne

tabletke ali ne

Vedno sem bila mnenja, in v to sem tudi verjela,da je bolje za telo,da ne jemlješ kontracepcije.Pri tem sem tudi dolgo vztrajala. S stalnim partnerjem sva pač “pazila” oz. uporabljala kondom. Nato pa sem že dvakrat ujela oddajo kjer je Gin.Dr. Strah govorila o kontracepciji in, da je bolje za žensko če ima kontracepcijo,da je manj možnosti,da dobi raka.Ker pri ovulaciji nastajajo na jajčnikih brazgotine in iz tega lahko nastane rak pri kontracepciji pa ne?! Vedno sem mislila,da prej dobiš raka,če jemlješ kontracepcijo ne pa da kadar je ne jemlješ.Kaj je zdaj res?!

Kombinirana hormonska kontracepcija lahko zviša tveganje za nastanek krvnih strdkov, vendar pa je absolutno tveganje nizko. Kajenje ob hkratni uporabi kombinirane hormonske kontracepcije poveča tveganje za nastanek krvnih strdkov. Nosečnost predstavlja večje tveganje za nastanek krvnih strdkov kot uporaba hormonske kontracepcije.

Kombinirana hormonska kontracepcija ne poveča splošnega tveganja za nastanek raka in zmanjša tveganje za nastanek raka na jajčnikih, maternični sluznici, debelem črevesu in danki ter zmanjša tveganje za nastanek benignih cist na jajčnikih. Ob dolgoletni uporabi hormonske kontracepcije se lahko poveča tveganje za nastanek raka na dojki.

Matjaž

New Report

Close