Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Tableti za zbijanje holesterola!

Tableti za zbijanje holesterola!

Pozdrav!

Zaradi stresa, šole, zaključnih izpitov, prakse sem si zvišal holesterol, ki je na meji…Dr. mi je rekel, da ga moram znižati, kar se mi zdi logično. Holesterol sem si zvišal, ker sem se na praksi tudi nepravilno prehranjeval,ker so bile v okolišu same okrepčevalnice. Star sem 18 let, visok sem 180, in imam 80kg. V primeru če dobim tablete za zbijanje holesterola ali so trajne ali začasne dokler se holesterol ne zniža?

Vnaprej hvala!

Lep pozdrav!

Spoštovani,

v kolikor boste drastično spremenili življenjske navade – uživanje zdrave in uravnotežene prehrane ter izvajanje redne, vsakodnevne minimalno pol urne tlesne aktivnosti, se lahko tablete za zniževanje holesterola jemlje zgolj prehodno. V kolikor vam slučajno kljub spremembi načina življenja ne bo uspelo ustrezno znižati vrednosti holesterola (to pomeni, da ne gre samo za vpliv življenja, temveč tudi dednosti), pa je potrebno zdravila običajno jemati doživljenjsko.

Vsekakor vam svetujem, da najprej korenito spremenite vaš nezdravi način življenja, potem pa bosta skupaj z vašim zdravnikom videla kako naprej.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close