Tablete
Spoštovani
Ali se lahko uživa tablete Seroquel 25 mg in Dormicum 7,5 mg istočasno?
Lp., Matej
Spoštovani Matej!
Seroquel je zdravilo, ki se običajno predpisuje zelo previdno, v odmerku 2 krat na dan. Ker je njegovo delovanje omejeno na centralni živčni sistem, je potrebna previdnost v kombinaciji z drugimi zdravili, ki tudi delujejo na isti živčni sistem.
Zdravilo Dormicum deluje močno sedativno in je uspavalo s kratkotrajnim delovanjem. Zaužiti ga je potrebno neposredno pred spanjem. Ker zdravilo Dormicum zveča sedativne učinke drugih zdravil, ki delujejo na centralni živčni sistem, Vam sočasno jemanje obeh zdravil odsvetujem.
Posvetujte se z Vašim zdravnikom o možnem časovnem presledku pri večernem jemanju obeh zdravil.
Lep pozdrav!
men se zdi trapasto da je potrebno zdravila plačevati ki ti jih napiše zdravnik saj vendar plačujemo dodatno zavarovanje.
prav tako sem proti da moramo nekatere storitve plačevati pri zdravnikih narkomani majo pa vse zaston.
jebeš tako zdravstvo
Spostovani mi lahko odgovorite se lahko zvecer uzamejo istocasno tablete :saroquel50mg,dormicum7,5mg, mirazten45mg,xanax0,25mg.lep pozdrav
Pozdravljeni!
Navedli ste kombinacijo zdravil, katere po mojem prepričanju ne bi predpisal noben zdravnik. Vsa zdravila, ki ste jih navedli, delujejo zaviralno na centalni živčni sistem, njihovi učinki pa se seštevajo, kar lahko privede bolnika v stanje, ko mu bo težko pomagati. Vsako od navedenih zdravil pa se predpisuje pri različnih indikacijah.
Če zdravnik meni, da je kombinirano zdravljenje v kakšnem primeru potrebno, ga tudi spremlja in prilagaja posameznemu bolniku. Obenem pa da tudi natančna navodila, kako zdravila jemati.
Svetujem vam, da se posvetujete z vašim zdravnikom, v kolikor imate težave, ki zahtevajo zdravljenje s temi zdravili. Vsekakor brez zdravnika ne jemljite nič od tega, še najmanj pa kar skupaj.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.